Política 29/03/2022

Els sindicats porten al carrer la crítica a l’acord

ARA
2 min
Professors protestant contra el conseller ahir a Barcelona.

BarcelonaLa protesta contra l’acord de PSC, ERC, comuns i inicialment Junts per intentar esquivar la sentència del 25% de castellà a les aules arriba al carrer. Els sindicats USTEC-STEs, la Intersindical, la CGT i la COS; el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) van convocar ahir una manifestació per a aquest dissabte contra el pacte de política lingüística assolit pels quatre grups parlamentaris, ja que consideren que la proposta per modificar la llei de política lingüística suposa “el punt final” del model d’immersió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els convocants interpreten que amb la proposta de reforma que fan els quatre grups -que ara s’han donat unes setmanes per estudiar si la modifiquen- es trasllada la responsabilitat als equips directius i els docents queden així desprotegits davant de possibles denúncies o pressions. A més, subratllen que la mesura no compta amb el consens necessari entre la comunitat educativa. La manifestació anirà de la plaça Sant Jaume al Parc de la Ciutadella o, el que és el mateix, des del Palau de la Generalitat fins al Parlament de Catalunya.

Retirar la proposició

L’objectiu dels convocants és aconseguir la retirada de la proposició inicialment pactada entre PSC, ERC, comuns i Junts i l’obertura d’un debat ampli amb el conjunt dels agents socials per consensuar el futur del model lingüístic. Un pacte que, reivindiquen, ha de tenir el català “com a llengua vehicular”. Els sindicats, els estudiants i les famílies volen que la de dissabte sigui una manifestació multitudinària i per això han fet una crida perquè hi participi tota la societat catalana.

Qui segur que hi participarà és la CUP, que ahir, a través de la seva diputada al Congrés Mireia Vehí va animar tothom a sortir al carrer dissabte a Barcelona per defensar la immersió lingüística. Vehí va afirmar que “l’única manera que ERC baixi del pacte que es carrega la immersió és que el dia 2 els carrers estiguin plens”. “Si ERC vol fer política parlamentària de la mà de Junts, dels comuns i del PSC i d’esquena a la comunitat educativa, cal que inundem els carrers, perquè és el futur del nostre país”, va alertar la diputada anticapitalista a la cambra baixa.

stats