Política 24/08/2020

El sobiranisme mostra el seu suport a la CUP per la investigació de la Fiscalia Anticorrupció

Torra demana no fer "ni un pas enrere" i Aragonès retreu que "mentrestant" Joan Carles I no hagi passat comptes de res

Ara
2 min
Quim Torra, president de la Generalitat, durant l'entrevista a ACN

BarcelonaEl món sobiranista ha mostrat el seu suport i solidaritat amb la CUP arran de la investigació, avançada per l'ARA, que la Fiscalia Anticorrupció ha obert per la campanya de l'1-O. Els han expressat a través de les xarxes des del president de la Generalitat, Quim Torra, fins a entitats com l'ANC i Òmnium i també els comuns. "Ni un pas enrere davant la repressió. Cada atac, cada persecució, ens ha de trobar junts, ferms i sense fissures sempre", ha afirmat el president de la Generalitat en una piulada a Twitter.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, també ha expressat la seva solidaritat amb els cupaires i ha comparat la investigació amb la que afecta el rei emèrit Joan Carles I: "I mentrestant, l'emèrit a Abu Dhabi i sense passar comptes dels negocis foscos".

Des de JxCat i ERC, també han expressat el seu suport diversos dirigents a través de Twitter, com l'expresident Carles Puigdemont, que ha assegurat que la "repressió espanyola té moltes formes però té sempre el mateix objectiu". "Davant la persecució incessant, tota la solidaritat antirepressiva", ha afirmat la portaveu d'ERC, Marta Vilalta.

En la mateixa línia que el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, s'han expressat els comuns. Tant la líder de Catalunya en Comú - Podem al Parlament, Jéssica Albiach, com el president d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, han retret al ministeri públic que no centri "els seus esforços" en investigar la "corrupció" de Joan Carles I i ho faci per investigar la CUP. "Incomprensible i injust", ha afirmat Albiach. Asens ha criticat que s'investigui el finançament de Podem i es faci una "persecució de l'1-O", però no es prioritzi el rei emèrit.

Des de l'ANC, la seva presidenta, Elisenda Paluzie, ha lamentat que la "causa general contra el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'Octubre continua" i ha titllat de "ridícul" l'increment de la "repressió" perquè assegura que, en el cas de la CUP, comporta "perseguir un llibre i uns vídeos".

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha ironitzat sobre aquesta investigació als cupaires: "Brillant investigació de la Fiscalia. ¿Ara s'assabenten que la CUP va fer campanya? Tots en vam fer!" En aquest sentit, Cuixart ha emmarcat la campanya per l'1-O en la "llibertat d'expressió" i els "drets humans".

stats