Política 04/01/2020

Sociòpata, sectari, immoral, mentider, estafador i sense escrúpols: així és Sánchez segons Casado i Abascal

Els líders del PP i Vox han sigut molt contundents amb el candidat socialista

Aleix Moldes
2 min
Sociòpata, sectari, immoral, mentider, estafador i sense escrúpols: així és Sánchez segons Casado i Abascal

Barcelona"És un frau, un mentider, un estafador i un personatge sense escrúpols capaç de qualsevol cosa per continuar vivint a la Moncloa". La definició l'ha fet el president de Vox, Santiago Abascal, aquest dissabte des de la tribuna del Congrés de Diputats, i el blanc dels insults ha sigut el candidat a la presidència del govern espanyol. Pedro Sánchez ha comprovat ràpidament que la sessió matinal requeria enfangar-se per debatre amb els dos principals partits de la dreta. "Vostè és un dolent de còmic", ha insistit Abascal, que també li ha dit que era "un polític indigne" que "ha traït el conjunt dels espanyols".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abascal ha preferit abandonar el llenguatge políticament correcte per referir-se a l'encara president espanyol en funcions, però és que la competència era difícil de superar. La primera rèplica a Sánchez ha sigut del president del PP, Pablo Casado, com a cap de l'oposició. Segons ell, el líder socialista és "una mentida amb potes i un president fake".

Era només el principi. Casado ha acusat Sánchez de tenir un "sociòpata interès personal" que li fa buscar el suport de "comunistes, assessors de dictadors bananers i blanquejadors de batasunos i separatistes". Tot plegat, per articular un "govern Frankenstein" que recuperi "l'agenda internacional bolivariana en favor de la narcodictadura de Cuba, Veneçuela i els seus socis en països com Bolívia".

El president popular encara s'havia guardat una traca per al final, quan ha considerat que l'"equidistància" de Sánchez entre unionistes i independentistes és "immoral" i li ha recordat que "és millor perdre les eleccions que perdre l'ànima". "Diu vostè que el conflicte polític és un malaltia crònica. L'única malaltia que avui es pot cronificar a la democràcia espanyola és vostè", ha tancat Casado, que ha rebut els apassionats aplaudiments de la bancada popular.

stats