Política 10/11/2019

Qui són els dos diputats de Vox per Catalunya?

Ignacio Garriga revalida l’escó i l’acompanyarà Juan José Aizcorbe, advocat de la família Franco

Cristina Mas
1 min
Juan José Aizcorbe i Ignacio Garriga en un acte de campanya. ACN

Barcelona[Segueix l'última hora de les eleccions generals 2019]

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

[Segueix en temps real els resultats de les eleccions generals del 10 de novembre]

Vox ha obtingut dos diputats a Catalunya. A Ignacio Garriga, que el 28 d’abril es va convertir en el primer diputat ultradretà i negre de la història de Catalunya, l’acompanyarà Juan José Aizcorbe, que ha sigut advocat de la família Franco.

Ignacio Garriga (Sant Cugat del Vallès, 1980) és odontòleg i pare de cinc fills. És fill de Rafael Garriga Kuijpers, un enginyer industrial que va fer fortuna en el món de la fotografia i que tenia relacions amb el nacionalisme flamenc, i Clotilde Vaz de Concicao Morlay, nascuda a Guinea Equatorial quan era una colònia espanyola. Per als que se sorprenen que una persona de pell negra sigui la cara visible de la formació xenòfoba a Catalunya, assegura: “Com a catòlic no tinc problemes amb les races, tant me fa que siguin xinesos, grocs, negres o blancs, sempre que vinguin a Espanya de manera ordenada”.

Juan José Aizcorbe (Barcelona, 1959) és advocat i administrador concursal i forma part del bufet Milans del Bosch Abogados de Madrid. Va ser l’advocat de la família Franco en un plet contra l’Ajuntament de Santiago de Compostel·la per la propietat de dues estàtues de la catedral de Santiago. Als anys 80 va recórrer les lleis d’immersió lingüística de Catalunya. També ha sigut conseller delegat d’Intereconomía i ha treballat per al grup Vocento. També havia format part del patronat de la Fundación Concordia, presidida per Aleix Vidal-Quadras.

stats