Política 10/09/2014

Sáenz de Santamaría: "Respectar la Constitució és més democràtic que votar"

La vicepresidenta del govern espanyol diu que els espanyols són "titulars de la seva pròpia sobirania i amos de les seves pròpies decisions"

Acn
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha aprofitat aquest dimecres un debat sobre monarquia o república al Congrés -en una interpel·lació del grup de l'Esquerra Plural (IU, ICV i Cha)- per enviar un missatge als partits sobiranistes i als ciutadans que es manifestaran aquesta Diada pels carrers de Barcelona. "Els sento a dir molt sovint que no hi ha res més democràtic que votar. Permeti'm que hi afegeixi una altra frase. Encara és més democràtic respectar el que s'ha votat: la Constitució votada pel poble espanyol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sáenz de Santamaría ha fet aquestes manifestacions al Congrés en el context d'una resposta a IU-ICV sobre un hipotètic referèndum sobre la monarquia, però ha volgut acabar amb aquesta frase "que serveix per a aquest i per a altres debats que sentim molt a aquesta casa", en referència al procés sobiranista a Catalunya. Abans de parlar de Catalunya, ha assegurat que la monarquia és fruit de la Constitució i, per tant, "de la voluntat dels espanyols".

"De la sobirania (nacional) emanen tots els poders de l'Estat, inclòs el de la Corona, i aquest és l'origen de la legitimitat de la Corona, i cap altre, i ho és exclusivament de la voluntat dels espanyols". En aquest context, ha assegurat que els espanyols són "ciutadans de ple dret, titulars de la seva pròpia sobirania i amos de les seves pròpies decisions".

stats