Política 19/07/2016

La substituta interina de De Alfonso destitueix tres càrrecs més d'Antifrau

Maite Masià ha cessat els directors d'investigacions i prevenció de l'oficina, i el cap de l'àrea d'anàlisi just abans de comparèixer al Parlament

Joan Serra Carné / Enric Borràs
1 min
JxSí vol que comparegui la directora interina d’Antifrau

BarcelonaMés moviments de la directora interina de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Maite Masià. La substituta de Daniel de Alfonso, revocat pel Parlament arran del cas Fernández Díaz, ha decidit destituir els directors de les àrees d'investigacions (Teodora Franch) i de prevenció (Rogelio Grajal de la Fuente), així com el cap de l'àrea d'anàlisi, substituït pel director d'aquesta divisió (Bruno González), que ha estat rebaixat de categoria. Els cessaments es van concretar aquest dilluns. Fonts d'Antifrau apunten que els motius esgrimits són que els directors d'àrees eren càrrecs eventuals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No és el primer cop en els últims dies que Masià pren una decisió controvertida. La setmana passada va fulminar la cap del gabinet de direcció d'Antifrau, Assumpció Riba, tal com va avançar l'ARA. Riba tenia la responsabilitat de les auditories internes de l'oficina. Els nous cessaments es produeixen hores abans de la compareixença de Masià al Parlament, programada per aquest dimecres al matí.

L'exdiputat de la CUP David Fernàndez ha demanat aquest dimecres la dimissió de la substituta de De Alfonso. Fernàndez, que ha recordat que Masià és "la persona que més va tancar files amb de Alfonso" quan va esclatar el cas de les converses amb el ministre de l'Interior en funcions, ha escrit a Twitter que és un "escàndol" que Masià prengui determinades decisions.

stats