Política 05/02/2018

El Suprem revisarà la sentència del cas Nóos el 21 de març

El tribunal haurà de resoldre els recursos de la fiscalia, l'advocat de l'Estat i els condemnats

Acn
1 min
L’exduc de Palma, Iñaki Urdangarin, abandonant l’Audiència Provincial de Palma després d’haver participat en la vista de mesures cautelars.

BarcelonaEl Tribunal Suprem revisarà la sentència del cas Nóos el 21 de març. La sala segona d'aquest tribunal ha fixat per a les 10.15 h la vista pública dels recursos presentats contra la sentència de l'Audiència de Palma de Mallorca sobre el cas Nóos. El jutge va fer pública fa un any la sentència en què va condemnar 7 dels 18 acusats, entre els quals Iñaki Urdangarin, a 6 anys i tres mesos de presó; el seu exsoci Diego Torres, a 8 anys i sis mesos de presó, i l'exministre i expresident de les Illes Balears Jaume Matas, a 3 anys i vuit mesos de presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge va acabar absolent la infanta Cristina. El 21 de març, el Tribunal Suprem haurà de resoldre els recursos que van presentar la fiscalia, l'advocat de l'Estat i els tres condemnats amb penes de presó. Aquest estiu, la fiscal María Ángeles Garrido va demanar augmentar la pena de presó fins a 10 anys per a Urdangarin, fins a 12 per a Torres i fins a 4 per a Matas.

Per la seva banda, el marit de la germana del rei Felip VI va demanar aquest mes d'agost l'absolució i va tornar a descarregar tota la responsabilitat en el seu exsoci Diego Torres després d'afirmar que només ell només actuava com a "mediador".

stats