Política 01/08/2017

Urdangarin demana l'absolució en el cas Nóos perquè diu que es dedicava a fer "una simbiosi entre esport i turisme"

L'advocat del marit de la germana del rei, Mario Pascual Vives, defensa que només va actuar com un "mediador" que no tenia coneixements de "dret administratiu"

Efe
2 min
L’exduc de Palma, Iñaki Urdangarin, abandonant l’Audiència Provincial de Palma després d’haver participat en la vista de mesures cautelars.

BarcelonaL'advocat d'Iñaki Urdangarin, Mario Pascual Vives, ha demanat avui l'absolució del marit de la germana del rei de tots els delictes pels quals el va condemnar l'Audiència de Palma en el cas Nóos. Segons el lletrat, Urdangarin es dedicava a "fer una simbiosi entre esport i turisme", com fa, ha assegurat, el Tour de França. "Si es fixen per exemple en el Tour de França, van apareixent totes les ciutats i tots els pobles que recorre per fer precisament la propaganda d'aquests llocs, i les ciutats estan desitjant poder albergar aquests esdeveniments de primera magnitud", ha ressaltat l'advocat. Pascual Vives ha al·legat que Urdangarin va actuar únicament com "un mediador sense coneixements de dret administratiu" per aconseguir amb els seus "contactes esportius i institucionals", que les Balears celebressin uns fòrums sobre turisme i esport o patrocinessin "el millor equip del món de ciclisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Partint d'aquesta tesi, Urdangarin es qualifica a si mateix com un "amigable componedor", segons el recurs de cassació, que publica avui el diari 'El Mundo', interposat per la defensa contra la sentència de l'Audiència de Palma que el va condemnar a 6 anys i 3 mesos de presó per delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, frau a l'Administració, tràfic d'influències i dos delictes fiscals. Pascual Vives, però, ha avisat que "no s'ha de treure de context", perquè un "amigable componedor" és una "figura jurídica" que es refereix a "aquella persona que, quan hi ha un conflicte en una família o en una empresa, se li demana que ajudi a buscar un acord i a evitar plets o confrontacions, i és el que Urdangarin va fer en un tema molt concret".

A més, també assegura que va actuar "amb la consciència que tot es feia correctament i legalment", i descarrega de nou la responsabilitat de les contractacions en el seu exsoci Diego Torres, vicepresident de Nóos, que també ha demanat l'absolució al Tribunal Suprem. En declaracions aquest dimarts abans d'entrar al seu despatx de Barcelona, Pascual Vives ha explicat que ha presentat un recurs de cassació molt extens, de 248 pàgines, en el qual ha intentat "treballar tan bé com s'ha pogut" i en el que sol·licita "l'absolució de tots i cadascun dels delictes pels quals en el seu moment l'Audiència de Palma" va condemnar Urdangarin.

El cas Nóos va arribar al Suprem el 3 de juliol, quan la fiscalia va presentar recurs reclamant augmentar la condemna de l'exduc de Palma en un mínim de 10 anys i un màxim de 14 anys de presó, depenent la pena alternativa que l'alt tribunal consideri més apropiada en aquest cas. També va demanar augmentar la pena a l'exsoci d'Urdangarin Diego Torres i a l'expresident balear Jaume Matas i condemnar a quatre dels absolts de la branca valenciana del cas.

stats