Política 23/03/2015

Susana Díaz: "Governaré en solitari, ara tinc l'estabilitat que no tenia abans"

La líder socialista assegura a la Cadena Ser que es quedarà tota la legislatura i que no vol fer el salt a la política espanyola

Europa Press
2 min
Susana Díaz valorant els resultats electorals / EFE

SevillaLa secretària general del PSOE d'Andalusia i guanyadora de les eleccions autonòmiques d'aquest març, Susana Díaz, ha anunciat aquest dilluns que "governarà en solitari" perquè després de la "majoria àmplia" obtinguda a les urnes gaudeix "ara d'aquesta estabilitat que no tenia abans "en el seu govern de coalició amb IU".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Díaz s'ha pronunciat així durant una entrevista a la cadena Ser en què ha recordat que durant l'anterior legislatura estava "subjecta permanentment" a les decisions del seu soci de govern i "sense haver guanyat a les eleccions", mentre que ara els andalusos "han parlat clar" a les urnes i "ara mateix hi ha una majoria àmplia del PSOE".

La líder socialista, que ha garantit que "evidentment" es quedarà a Andalusia durant tota la legislatura, ha defensat que ha guanyat estabilitat encara que el seu partit hagi obtingut els 47 diputats amb què ja comptava al Parlament andalús perquè, després dels resultats electorals, "només si el PP i Podem s'ajunten o tots s'uneixen contra el govern" podria bloquejar l'aprovació de mesures.

En el nou Parlament amb cinc forces, segons ha garantit, tindrà capacitat de diàleg "per escoltar a tothom, sumar i unir" i que tothom aporti, però ha assegurat que la resta de forces polítiques també hauran de tenir responsabilitat per saber què volen els andalusos i estar a l'alçada d'aquest nou temps que s'obre a Andalusia.

Díaz ha garantit que els socialistes estaran a l'alçada del que Andalusia es mereix, perquè els andalusos, en uns moments difícils, han dipositat "la seva esperança i il·lusió" perquè obrin els millors anys a Andalusia. Ha recalcat que el seu objectiu és "unir i cosir" i que els interessos dels andalusos sempre estaran per sobre dels interessos del PSOE.

Així mateix, Susana Díaz ha volgut deixar clar que, en absolut, es planteja fer el salt a la política espanyola perquè la seva "passió ara mateix" és Andalusia i no es planteja una altra cosa. "És el que desitjo, és on vull estar, i no tinc altra ambició que no sigui la meva terra", ha sentenciat la candidata, que ha recalcat que no té ara mateix una altra ambició que no sigui Andalusia.

stats