Política 04/06/2018

Torra, a Pedro Sánchez: "És urgent que seguem en una taula i negociem"

El president de la Generalitat es reuneix per segona vegada a Estremera amb els exconsellers

Acn / Ara
2 min
El president de la Generalitat, Quim Torra, a Estremera

MadridEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha confirmat que s'ha intercanviat missatges amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per mantenir una trobada "tan aviat com sigui possible". "És urgent que seguem en una taula, és urgent que negociem", ha assenyalat Torra després de visitar Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Joaquim Forn a Estremera. En declaracions als mitjans a les portes de la presó, Torra ha apuntat que és "important" saber si al davant hi tindrà el PSOE que va "despenalitzar la convocatòria de referèndums" o el PSOE que "va votar el 155". "¿És el Pedro Sánchez que defensava canviar el delicte de rebel·lió del Codi Penal o és un altre?", s'ha preguntat el president de la Generalitat, que ha exposat la dialèctica entre si l'estat espanyol vol "aplicar justícia o escarmentar".

Torra ha informat també que estan arribant les autoritzacions perquè els nous consellers puguin fer l'intercanvi de carteres amb els exmembres del Govern a la mateixa presó. En aquest sentit, ha agraït al ministeri de l'Interior les gestions perquè això sigui possible i ha assenyalat que no estan havent-hi problemes més enllà dels tràmits burocràtics. El cap de l'executiu ha insistit, però, que la seva última voluntat és restituir el president i els consellers "legítims" i ha agraït "especialment" a Turull i Rull el seu pas al costat per facilitar la configuració del Govern.

És la segona visita de Torra als presos com a president de la Generalitat –la primera va tenir lloc l’endemà de la investidura– i es produeix un cop constituït el nou Govern. La reunió coincideix també amb l’aixecament de la intervenció de les competències de la Generalitat en aplicació de l’article 155 de la Constitució i després de la presa de possessió del nou president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que va aconseguir fer prosperar la seva moció de censura contra Mariano Rajoy amb els vots de les formacions independentistes.

stats