Política 22/05/2015

Trias: "Cada cop surto més desorientat dels debats, perquè tothom diu que no vol saber res de mi"

L'alcalde de Barcelona defensa que "no és veritat" que Barcelona tingui un "mal turisme", que atribueix a alguns turistes "brètols". Admet que s'ha fet independentista pel tracte "humiliant" dels governs espanyols 

Ara
2 min
Trias respon

Barcelona"Jo cada cop surto més desorientat dels debats, perquè tothom diu que no vol saber res de mi". Així s'ha expressat aquest divendres, l'endemà del debat de TV3 i últim dia de la campanya, l'alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció per CiU, Xavier Trias, que ha assegurat que estarà disposat a fer pactes encara que no guanyi les eleccions. Perquè per Trias, "les ciutats es construeixen amb col·laboració i no a base de crispació i estar tot el dia enfadats". Ha negat que tingui lligat un pacte amb l'ERC d'Alfred Bosch, com ha insistit aquest dijous a la nit el candidat del PSC, Jaume Collboni. Sigui com sigui, s'ha compromès a seguir a l'Ajuntament si no guanya les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Trias ha asseverat que "no és veritat" que Barcelona "tingui un mal turisme", i ha atribuït la problemàtica del turisme a la capital catalana a alguns turistes "brètols". "Tenim un bon turisme, però lligat a aquest en tenim un altre que hem de fer entendre que ni el volem ni el desitgem", ha afirmat. I ha acusat els seus rivals de mentir: "Els meus adversaris no diuen la veritat". Ho ha dit en referència a l'atur o al número de pisos buits o desnonaments que hi ha a la ciutat. I ha apostat per construir 6.000 pisos nous per facilitar la baixada dels preus immobiliaris.

Convers a l'independentisme

Trias, que durant la campanya ha mirat d'esquivar el debat sobiranista -"no em convé", va arribar a assegurar al principi de la campanya-, s'ha confessat aquest divendres convers a l'independentisme. "No era independentista i me n'he tornat, perquè el grau de dependència i tractament que rebem de tots els governs espanyols és ara ja humiliant".

Sobre l'avaria d'aquest dijous al metro, ha admès que no sap què va passar, però ha promès que s'investigarà. En qualsevol cas, sí que ha carregat amb duresa contra Adif pel caos ferroviari que aquest dijous ha afectat a 80.000 persones. Un caos que ha considerat que és "una vergonya".

stats