POLÍTICA AL PAÍS BASC
Política 07/12/2010

El Tribunal Europeu ratifica l'anul·lació de candidatures d'ANV

El pronunciament avala la decisió del Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem espanyol d'anul·lar les llistes d'aquesta formació a Euskadi i Navarra el 2007

Redacció
1 min

BarcelonaEl Tribunal Europeu de Drets Humans ha ratificat les decisions del Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem de l'Estat espanyol d'anul·lar 133 candidatures de la formació Acció Nacionalista Vasca (ANV) que es presentaven a les eleccions a Euskadi i Navarra el 2007.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les autoritats espanyoles es van basar en nombrosos elements que permetien concloure que les llistes d'ANV estaven adreçades a continuar les activitats de partits polítics que havien estat declarats il·legalitzats", afirma la sentència fent una clara referència a Batasuna.

La resolució destaca que la mesura d'anul·lació de les candidatures "estava prevista en l'ordre jurídic espanyol" i subratlla l'existència de similituds substancials en l'estructura, l'organització i el funcionament d'ANV amb la d'altres partits ja il·legalitzats. "La il·legalització de Batasuna hauria estat inútil si els seus membres haguessin pogut continuar de facto les seves activitats a través de les llistes electorals d'ANV", afirma el Tribunal Europeu.

stats