Política 18/08/2015

El vicepresident del Suprem diu que Catalunya és un "drama"

Ángel Juanes considera que presentar el 27-S com un plebiscit suposa un "dèficit democràtic enorme" per part d'Artur Mas

Europa Press
1 min
El Tribunal Suprem avala l'Audiència Nacional. ACN

MadridEl vicepresident del Tribunal Suprem, Ángel Juanes, ha definit com un "drama" el procés sobiranista català i ha afirmat que l'opció del president de la Generalitat, Artur Mas, de presentar les eleccions del 27-S en clau plebiscitària no és la via adequada, "perquè té un dèficit democràtic enorme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista de la Cadena SER recollida per Europa Press, ha dit aquest dimarts que aquest és un dels moments de la història d'Espanya "més compromès i més difícil".

"Ens hi juguem molt i no estic parlant des del punt de vista polític, sinó com a ciutadà, perquè al final d'aquest problema qui perdrà és el ciutadà, amb majúscules", adverteix Juanes. El membre del Suprem afegeix que, a més, els ciutadans desconeixen les conseqüències d'una eventual independència: "Com a tot divorci, desgraciadament, pot haver-hi un divorci amistós i pot haver-hi un divorci traumàtic. Evidentment, si s'empren vies de fet, el divorci no serà pacífic, desgraciadament, sinó que seria traumàtic".

"No es pot decidir sobre el futur d'una comunitat històrica sense fer una pregunta clara, com ha dit el Tribunal Suprem del Quebec [en el cas de Canadà], sense saber si això comportarà la sortida o no de la Unió Europea", ha afegit. Sobre la fórmula escollida per Mas, ha assenyalat que impedeix que pugui saber-se exactament com es constitueixen les majories.

stats