Política 10/05/2018

El TSJC notifica a la mesa i als lletrats del Parlament la suspensió de la llei de la presidència

Costa i Campdepadrós s'han negat a acceptar el document que impedirà la investidura de Puigdemont

Ara
1 min
El TSJC notifica a la mesa i als lletrats del Parlament la suspensió de la llei de la presidència

BarcelonaLa suspensió pel Tribunal Constitucional de la llei de la presidència ja ha arribat al Parlament. Una funcionària del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s'hi ha desplaçat aquest dijous al matí per entregar a la mesa i als lletrats del Parlament la notificació que acredita la suspensió de la reforma de la llei que havia de permetre una investidura a distància. Tot i això, des d'ahir el Tribunal Constitucional ja havia fet efectiva la suspensió –de manera cautelar– quan va admetre a tràmit el recurs del govern espanyol en contra del text aprovat al Parlament divendres passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, el secretari segon, David Pérez (PSC) i el secretari tercer, Joan Garcia (Cs), han confirmat que han rebut la notificació. De fet, han estat els únics membres de la mesa que l'han acceptat. Com ja va passar amb la suspensió de la candidatura de Carles Puigdemont, el vicepresident primer, Josep Costa, i el secretari primer, Eusebi Campdepadrós, tots dos diputats de JxCat, s'han negat a acceptar el document que impedirà que Puigdemont sigui investit.

Aquests quatre diputats, a més, eren els únics presents a la cambra en el moment de l'entrega. El president del Parlament, Roger Torrent, així com el vicepresident segon, José María Espejo-Saavedra (Cs) i la secretària quarta, Alba Vergés (ERC), no eren a les instal·lacions. No obstant això, el diputat de Ciutadans Espejo-Saavedra espera rebre la notificació les pròximes hores.

A banda d'això, i segons fonts parlamentàries consultades per l'ACN, el lletrat major Antoni Bayona i el secretari general Xavier Muro també haurien confirmat haver rebut la notificació.

stats