Política 30/10/2019

La Guàrdia Civil aconsegueix que Microsoft bloquegi el Tsunami Democràtic qualificant-la d'"organització criminal"

Github ha fet pública la sol·licitud de la policia per eliminar la web de la plataforma

A.l.
2 min
El Tsunami Democràtic,  radiografia tècnica

BarcelonaEl Tsunami Democràtic ha vist com les seves pàgines web per descarregar l'aplicació per avisar la gent d'on faria les seves accions s'han bloquejat. Les peticions de la Guàrdia Civil als servidors d'internet per eliminar l'activitat del Tsunami Democràtic s'han anat multiplicant. L'últim cas és el de la plataforma Github, on l'entitat independentista tenia una reposició. Fa alguns dies els usuaris no podien accedir a la web però Github, que per política de transparència explica per què elimina una web, no n'havia dit res.

Ara ha arribat l'explicació. Després que l'ARA consultés a Github (Microsoft) sobre la prohibició, la plataforma ha fet pública la petició que li va arribar del Grup d'Interceptació de les Telecomunicacions de la Guàrdia Civil. En aquest correu electrònic es qualifica el Tsunami Democràtic "d'organització criminal" que impulsa "cometre atacs terroristes". De fet, s'explica que l'objectiu principal de l'entitat que va impulsar el bloqueig de l'aeroport del Prat és "coordinar aquests aldarulls i accions terroristes utilitzant qualsevol mitjà possible". Tot i això, el Tsunami Democràtic ha manifestat en un escrit que rebutja la violència.

"Com ha pogut veure als mitjans internacionals, Espanya s'enfronta actualment a una sèrie d'aldarulls violents que impliquen greus desordres públics i el sabotatge d'infraestructures crítiques", diu el text de la Guàrdia Civil, que afegeix que l'Audiència Nacional "ha confirmat" que el Tsunami Democràtic és una organització amb finalitats terroristes.

La policia espanyola adjunta una ordre judicial per sol·licitar la retenció del contingut i les dades relacionades amb la investigació. A la pàgina web de Github es poden veure també les explicacions per prohibir pàgines de la Xina i Rússia.

La resposta de Tsunami

Poca estona després que saltés la notícia, el Tsunami Democràtic ha respost a les informacions a través de les xarxes socials. "Nou pas repressiu de l'Estat equiparant la llibertat d'expressió i el dret a protesta amb actes de terrorisme", ha exposat l'organització a través d'un comunicat en què posat en entredit la qualitat democràtica de l'estat espanyol. "Autoritarisme com a definició de la 'democràcia", ha etzibat.

Més enllà de criticar l'acció de la Guàrdia Civil a instàncies de l'Audiència Nacional i la criminalització de la plataforma, que no compta amb cares visibles, el Tsunami Democràtic ha assegurat que, "tot i la censura intentant aturar les descàrregues de l'APP", aquesta pot seguir descarregant-se a través de Telegram, l'altra xarxa social amb què es comunica l'organització. "El funcionament d'aquesta no s'ha vist afectat i és una eina clau per a les properes mobilitzacions", han reiterat.

Al mateix temps, el text subratlla que el Tsunami Democràtic "és un moviment ciutadà que s'emmarca en la més estricta noviolència" i qualifica de "vulneració flagrant de drets fonamentals" les acusacions que la Guàrdia Civil ha llançat sobre l'organització.

stats