Política 23/03/2018

Turull: "He estat empresonat per haver sigut lleial al mandat dels que em van escollir"

Rull demana que el "preu" del seu compromís "serveixi per multiplicar el compromís de tots" i Bassa reivindica que no són "delinqüents"

Ara
2 min
Jordi Turull, avui al Suprem

BarcelonaEl diputat de Junts per Catalunya (JxCat) i fins ahir candidat a la presidència de Catalunya, Jordi Turull, ha fet públic aquest divendres a Twitter un comunicat en què valora la decisió del Tribunal Suprem d'enviar-lo a presó incondicionalment. També ingressaran a presó el diputat Josep Rull i el conseller d'Exteriors i diputat d'ERC Raül Romeva, així com l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i la consellera de Treball, Dolors Bassa. "He estat empresonat per haver sigut lleial al mandat dels que em van escollir", sentencia Turull en el seu escrit: "Si us plau, dediqueu totes les energies a defensar pacíficament la democràcia i la llibertat de Catalunya. Tinc tota la confiança i esperança en el poble de Catalunya". Turull s'acomiada, així mateix, de la seva família: "No patiu per mi. Estic bé perquè estic convençut del que he fet, que ni és delicte ni he fet mal a ningú". Conclou el seu escrit amb un "Visca la democràcia" i un "Visca Catalunya".

El conseller d'Exteriors i diputat d'ERC Raül Romeva ha lamentat que se l'empresoni el mateix dia de l'aniversari de la seva filla: "Entro de nou a la presó amb la consciència molt tranquil·la i el cap ben alt", insisteix en un tuit.

Per la seva banda, Josep Rull, que va ser company de cel·la de Turull a la presó d'Estremera entre el 2 de novembre i el 4 de desembre -tots dos van sortir en llibertat provisional- ha penjat a Twitter una fotografia seva acompanyat de Turull, amb el següent missatge: "Facin el que facin amb nosaltres, la causa de Catalunya -la causa de la llibertat, de la democràcia i de la dignitat- perviu amb força, perquè som milions els que hi creiem. Que el preu del nostre compromís serveixi per multiplicar el compromís de tots".

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assegurat que té "la consciència tranquil·la i el cap molt alt". "Avui ens empresonen físicament", afirma, "però no poden tancar les nostres idees".

La consellera de Treball, Dolors Bassa, ha donat "gràcies pels suports de tothom" i ha anunciat que tancarà el seu compte de Twitter mentre sigui a la presó: "Em defensaré, no som delinqüents".

El diputat de JxCat, Jordi Sànchez, que aquesta mateixa setmana havia renunciat a la seva candidatura a la presidència de la Generalitat perquè el jutge li havia denegat la possibilitat d'assistir al ple, ha fet una demanda a Twitter: "No ens deixem arrossegar per la ràbia". "L'odi és patrimoni dels que no respecten la llibertat ni hi creuen", ha afegit, i ha enviat "un petó molt gran a tots els empresonats i les seves famílies".

Des de la presó, Jordi Cuixart ha enviat un missatge de solidaritat a Carme Forcadell, Dolors Bassa i Marta Rovira, així com a Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva: "La vostra dignitat és més alta que qualsevol mur".

En el mateix sentit, el president Carles Puigdemont ha lamentat que "el dia que l'ONU exigeix a Espanya que respecti els drets de Jordi Sànchez" el jutge enviï "a la presó cinc dels nostres companys per les seves idees i el seu compromís. L'estat espanyol antidemocràtic és una vergonya per a Europa".

stats