POLÍTICA
Política 17/12/2013

La UB avala per unanimitat l'acord per a la consulta i s'ofereix a les institucions catalanes

Es posa a disposició de les institucions del país per promoure un "diàleg seriós" basat en els arguments i la dinàmica del convenciment i no l'amenaça

M.colomer
1 min

BarcelonaEl rectorat de la Universitat de Barcelona ha acordat per unanimitat el seu suport i aval al procés cap a "una consulta sobre l'estatus jurídic de la nació catalana i fa palesa la seva voluntat de col·laborar amb les institucions de Catalunya". En un comunicat emès aquest dimarts, la UB, que reivindica que en els seus 560 anys d'història "sempre ha participat en els esdeveniments i les decisions que han marcat l'evolució de Catalunya i el seu entorn social", considera "un fet cabdal" l'acord entre CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP sobre la pregunta i la data de la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sense cap vot en contra, i amb el suport del claustre, el rectorat de la UB manifesta el "respecte absolut a totes les posicions que, des del compromís democràtic i el reconeixement a les institucions pròpies de Catalunya, s'expressin al llarg del procés".

L'hora dels arguments seriosos

Per tot plegat, el rectorat de la UB demana que en aquest camí "s'imposi la dinàmica de l'argument i del convenciment i, en aquest sentit, s'ofereix a promoure un diàleg ambiciós". A més, considera que el "procés nacional ha de servir també per enriquir el debat polític sobre el país, sobre la qualitat dels seus serveis essencials, el model de societat del benestar i el marc de diàleg entre els agents socials", i reclama "l'atenció que requereix un dels camps més sensibles per a un país, com és el de l'educació superior, amb una visió a curt i llarg termini".

stats