Política 04/03/2013

Unió dóna les gràcies a CDC i a la Fundació CatDem per "coincidir" amb Duran

"Tot això demostra la unitat d'acció dels dos partits de la federació", ha expressat el secretari general democristià, Josep Maria Pelegrí, en un comunicat

Efe
2 min

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Josep María Pelegrí, ha celebrat avui que tant CDC com la fundació CatDem, vinculada a Convergència Democràtica, coincideixin amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que la prioritat és la lluita contra la crisi econòmica. En un comunicat, Pelegrí considera que el secretari general de CDC, Oriol Pujol, "dóna la raó" a Duran en afirmar que "és una veritat com un temple que una de les coses que amenacen la centralitat són les retallades i un esforç –d'austeritat– inassumible per part de la Generalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pelegrí també celebra que Pujol "assumeixi la posició que sempre ha defensat Unió que la prioritat en aquests moments és la lluita contra la crisi econòmica" i que coincideixi a criticar "tant l'asfíxia que provoquen les polítiques econòmiques només basades en l'austeritat com la rigidesa del govern central de mantenir el límit de dèficit".

A més, el secretari general d'Unió manifesta la seva satisfacció per l'editorial de la fundació CatDem que dóna la raó a Duran "quan diu que ERC cobra car el seu suport al Govern i condiciona l'acció de l'executiu amb declaracions que no porten enlloc".

"Queda clar, com ja ha afirmat Duran, que el nostre plantejament sobiranista el capitalitza millor ERC perquè no pateix el desgast d'estar en el govern", ha remarcat Pelegrí.

Pel dirigent d'Unió, "tot això demostra la unitat d'acció dels dos partits de la federació".

UDC i CDC han viscut les últimes hores una nova picabaralla després d'unes primeres declaracions de Duran en què va dir que CiU "perd la centralitat" que tenia mentre que ERC "viu un moment angelical, una lluna de mel" en la política catalana.

Pujol ha respost avui que la centralitat s'ubica en el dret a decidir com l'"única alternativa" per millorar la gestió del dia a dia i superar la crisi econòmica, encara que ha subscrit la tesi de Duran que una de les amenaces a la centralitat són les retallades i l'esforç d'austeritat marcat pel Govern.

Per la seva banda, la fundació CatDem ha donat avui la raó a Duran en denunciar les "pressions" d'ERC al Govern fins a arribar a condicionar l'acció de l'executiu d'Artur Mas.

stats