DRET A DECIDIR
Política 16/12/2013

Unió alerta que no es podrà fer la consulta si es manté la negativa de l'Estat a autoritzar-la

Els democristians insisteixen que decidiran més endavant la seva posició al voltant de la segona pregunta del referèndum, que qüestiona explícitament sobre la independència

Oriol March
1 min

BarcelonaUnió considera que la consulta només es podrà celebrar "emparada en el marc legal". Així ho reiteren des de fa dies els seus dirigents, especialment arran de la signatura del pacte per la data i la pregunta del referèndum, i així ho ha manifestat aquest dilluns al matí el president del consell nacional democristià, Ramon Espadaler, en roda de premsa posterior a la reunió de la cúpula del partit. "Si l'actitud espanyola segueix així, no hi podria haver consulta", ha assenyalat Espadaler, que també és conseller d'Interior de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ara toca esforçar-nos per fer viable la consulta", ha apuntat el president del consell nacional d'Unió, que ha celebrat l'editorial del 'Financial Times' en què es demana una solució dialogada al procés sobiranista català. Espadaler ha insistit que el partit encara no ha decidit què votarà a la segona pregunta de la consulta, i ha expressat "respecte" per la decisió de CDC de fer campanya pel doble 'sí'.

Pel que fa a la candidatura unitària a les eleccions europees, el conseller d'Interior l'ha jutjat molt poc viable perquè ni ICV ni la CUP s'han avingut a considerar-la.

stats