Política 14/06/2014

El consell nacional d'Unió mostra "respecte i suport" a Duran per la seva crisi amb CDC

El líder democristià no explica als quadres del partit les causes que fan que es plantegi deixar la secretaria general de CiU

Ferran Casas
2 min

L'Hospitalet de Llobregat"Respecte i suport". Aquesta és l'actitud que, segons el secretari general Josep Maria Pelegrí, han mostrat els consellers nacionals d'Unió amb el líder del partit, Josep Antoni Duran i Lleida, que aquesta setmana ha obert una important crisi amb CDC en plantejar-se deixar la secretaria general de la federació CiU per les seves incomoditats amb el procés sobiranista. Aquest dissabte, però, no ha volgut explicar davant el màxim òrgan entre congressos les causes del "període de reflexió" que ha obert i que resoldrà amb Artur Mas. Sí que ha afirmat, en la línia del que ja va fer divendres, que el seu compromís amb la consulta del 9-N "és insubornable" mentre titllava de "filtracions i especulacions" les informacions en el sentit que deixaria la secretaria general immediatament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pelegrí i el president del consell nacional, Ramon Espadaler, han explicat que el suport ha estat "tancat" al líder del partit i que el suport ha estat "total" i fins i tot hi ha hagut veus demanant que no deixi el càrrec. Segons ells, però, cap dels consellers nacionals els ha preguntat les raons que l'han dut aquest cop a desmarcar-se de Mas i el projecte sobiranista de CiU.

Els dos dirigents també han lamentat "els silencis i les negatives" del govern espanyol a donar oxigen a l'anomenada 'tercera via' per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Espadaler ha explicat que, un cop Mas convoqui la consulta, cosa que preveu fer al setembre, es convocarà un consell nacional extraordinari d'Unió per decidir el sentit del vot. Unió és favorable a l'estat propi (la primera de les preguntes de la consulta) però encara no ha aclarit si vol que sigui independent (segona pregunta) davant el bloqueig de la via confederal.

stats