Política 13/06/2014

Duran avisa Rajoy: "Si no es mou ja, tot rebentarà"

El líder d'Unió assegura que seria molt greu que CiU no anés junta a les eleccions al Parlament, siguin o no plebiscitàries

Oriol March
2 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, assegura en la seva carta web setmanal a la militància que "seria molt greu" que CiU no trobés la manera d'acudir conjuntament a les eleccions al Parlament "amb o sense plebiscitàries". "Crec que seria un disbarat que anéssim separats a les properes eleccions municipals. En alguns llocs aniria bé a CDC i en d'altres, a Unió, però el balanç global seria dolentíssim per a CiU, especialment en poblacions d'una certa importància demogràfica; també a les ciutats, per no parlar de les diputacions. No ens ho podem permetre. I també crec que seria un error anar separats a les eleccions a Corts Generals. I encara més greu seria no trobar la manera d'anar plegats al Parlament català amb o sense plebiscitàries. Una ruptura de la federació fa uns anys hauria beneficiat els socialistes; ara afavoriria ERC. Tots ens hem d'aplicar, per tant, per evitar-ho", sosté Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de files de CiU a Madrid també adverteix que si Mariano Rajoy no es mou, "tot plegat rebentarà". "Si l'Estat no mou fitxa abans de l'estiu, el xoc de trens no es podrà aturar. Si no es treu pressió a l'olla amb propostes que el poble català pugui acceptar després de ser consultat, la situació farà un pet com una gla. Fa molt temps que vaig advertir a Rajoy en seu parlamentària d'una declaració unilateral d'independència. Segurament aniria acompanyada de la suspensió de l'autonomia. Catalunya ho passaria malament, i Espanya, també. Costa tant de veure aquest futurible per part dels que tenim responsabilitats? Si Rajoy no es mou ja, tot plegat rebentarà!", defensa.

El seu futur a la secretaria general

Duran també aprofita la comunicació amb la militància per parlar de la seva "reflexió" al voltant de la seva continuïtat a la secretaria general de CiU. "És cert que hi estic donant voltes, però per res que tingui a veure amb la consulta. No sé com dir-ho. Hi estic compromès com ningú. Unió hi esta compromesa com ningú. Vaig acordar les preguntes. Vaig defensar la consulta i la defenso a Madrid, que sempre és més difícil que fer-ho a Catalunya. I a nivell de govern català és la vicepresidenta, Joana Ortega, dirigent d'Unió, qui prepara els instruments per fer-la possible", assegura.

stats