TENSIONS A CIU
Política 19/06/2013

Dirigents d'Unió suggereixen a Duran que deixi de ser secretari general CiU

Diputats, senadors i membres de la direcció com Montse Surroca, Eva Parera, Benet Maimí o Toni Font han escrit missatges en els seus comptes de Twitter molt crítics amb CDC

Efe
2 min
LÍDER DES DE FA 30 ANYS
 Josep Antoni Duran i Lleida  és el màxim dirigent d'Unió des de l'any 1982.

BarcelonaDirigents de la direcció d'Unió han incrementat avui el seu malestar cap al seu soci de federació, després de les crítiques de CDC cap a Josep Antoni Duran i Lleida en el marc del procés sobiranista a Catalunya, fins al punt que alguns d'ells han suggerit al seu líder que deixi de ser secretari general de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Diputats, senadors i membres de la direcció com Montse Surroca, Eva Parera, Benet Maimí o Toni Font han escrit missatges en els seus comptes de Twitter molt crítics amb el partit d'Artur Mas (CDC), que en el consell nacional del cap de setmana passat va advertir a Duran i Lleida que "no es poden anar generant dubtes" durant el procés cap a la consulta sobiranista i que ERC no és un adversari de CiU, tal com havia dit el líder d'UDC.

La primera a expressar el profund malestar entre els col·laboradors de Duran, que va dir recentment que se sentia amenaçat, ha sigut la diputada al Congrés i membre de la permanent d'UDC Montse Surroca, que ha afirmat: "El més fàcil per a CDC és convertir Duran en un boc expiatori. Això no és correcte!".

A continuació ha escrit: "Amb (Josep) Sánchez-Llibre creiem que davant les crítiques de CDC Duran hauria de plantejar-se seriosament el seu paper com a secretari general de CiU".

En aquest punt, la senadora i portaveu adjunta de CiU a la cambra alta Eva Parera ha comentat que si bé Duran "diu el mateix que Mas", "el consell nacional de CDC dubta del seu compromís", davant la qual cosa creu que Duran "hauria de dir prou i deixar la secretaria general de CiU".

Més lluny ha anat un altre membre de la direcció d'Unió, Benet Maimí, que ha assegurat que "més val que Duran deixi la secretaria general de CiU i es dediqui cent per cent a UDC", perquè quan "es preocupa de CiU" davant enquestes que donen la victòria a ERC per damunt de CiU després "CDC l'hi reprotxa".

El vicesecretari general d'Unió Democràtica de Catalunya, Antoni Font, en veure tots aquests comentaris, molt comentats en les xarxes socials pels militants democratacristians, ha escrit a Twitter per tancar la polèmica: "D'acord... de tot en parlarem en la pròxima permanent d'Unió, però no en fem un debat públic".

Així, en la pròxima reunió de la permanent, hi haurà sobre la taula la possibilitat que Duran i Lleida deixi les seves màximes responsabilitats al capdavant de CiU, cosa que pot obrir un procés de fortes tensions entre CDC i UDC.

stats