Política 22/05/2013

Urdangarin demana un euro d'indemnització per la difusió que Torres ha fet de correus íntims

El duc de Palma reclama la quantitat al seu exsoci i a vuit grups editorials que van publicar els missatges

Efe
1 min
Iñaki Urdangarin després de declarar al jutjat de Palma el 23 de febrer. Va intentar desvincular la Casa del Rei i la seva esposa, la infanta Cristina, del cas Nóos.

BarcelonaEl duc de Palma, Iñaki Urdangarin, demana un euro d'indemnització al seu exsoci Diego Torres i a cadascun dels vuit grups editorials als quals ha demandat per vulneració del dret a l'honor per haver difós correus electrònics que afecten la seva intimitat. Els grups editorials demandats són Unidad Editorial –propietaris d''El Mundo'–; Editorial Ecoprensa S. A.; El Setmanal Digital S. L.; Setmana S. L.; Publicacions Heres S. L.; Mediaset Espanya, Titania Companyia Editorial i Quars Produccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La jutge de primera instància del jutjat número 46 de Barcelona ha acordat admetre a tràmit la demanda en considerar que Urdangarin "reuneix els requisits de capacitat, representació i postulació processals necessaris" per comparèixer en un judici per vulneració de dret a l'honor. El duc de Palma sol·licita una indemnització d'un euro –més costes judicials– a cadascuna de les parts contra les quals dirigeix el litigi de manera simbòlica.

Al llarg de la investigació del cas Nóos, que instrueix el jutge José Castro, l'exsoci d'Urdangarin Diego Torres, també imputat, ha presentat al jutjat nombrosos correus electrònics atribuïts al duc de Palma que s'han anat incorporant al sumari. L'advocat d'Urdangarin ja va avançar la demanda per la vulneració del dret a l'honor en un escrit que va remetre el mes passat als jutjats de primera instància de Barcelona.

stats