POLÍTICA
Política 30/03/2012

El PSC acusa el Govern de falta de previsió per evitar els disturbis

El conseller d'Interior ha negat la manca de planificació i ha adjudicat els incidents a "l'eclosió de guerrilles urbanes"

Efe
1 min

BarcelonaEl portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha acusat el Govern aquest divendres de falta de previsió a l'hora d'evitar els greus disturbis que van convertir el passat dijous el centre de Barcelona en una batalla campal, i ha exigit al conseller d'Interior, Felip Puig, que aclareixi en què van fallar els dispositius policials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens va sorprendre l'aparició del conseller anunciant que hi hauria problemes d'ordre públic greus i que després la realitat superés fins i tot la seva profecia apocalíptica. Això ens fa pensar que hi va haver un error en la previsió dels disturbis", ha explicat Collboni en declaracions a Efe.

En segon lloc, ha reclamat a Puig que ofereixi dades sobre els errors que hi va haver en la preparació de les dotacions policials perquè les seves declaracions d'aquest divendres al matí han sigut "insuficients".

En resposta, el conseller d'Interior ha explicat que els incidents del 29-M a Barcelona suposen l'eclosió de les "guerrilles urbanes", que cada vegada compten amb més efectius i són més violentes, per la qual cosa ha reclamat una "contundent" resposta judicial i social, a més de policial.

stats