Política 07/05/2015

"Venim del carrer i portarem el carrer a l'Ajuntament": la CUP engega motors al costat dels treballadors de Movistar

La candidatura que lidera Maria José Lecha inicia la cursa electoral davant la seu del Mobile World Centre

Laia Vicens
2 min
La CUP ha començat la campanya a l'antiga seu de Telefònica en suport als treballadors de Movistar, que estan en vaga / L.V.

BarcelonaLa CUP ha començat la cursa del 24-M amb una advertència: "Venim del carrer i portarem el carrer a l'Ajuntament". Així ho ha manifestat la candidata a l'Ajuntament de Barcelona, María José Lecha, en la tradicional enganxada de cartells. Per començar la campanya, la CUP ha escollit un lloc simbòlic, la seu del Mobile World Centre del Portal de l'Àngel, per donar suport explícit als treballadors de Movistar que estan en vaga des de fa setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lecha ha estat acompanyada d'alguns treballadors de l'empresa de telefonia, que portaven una pancarta amb el lema "Nosotros luchamos, nosotros negociamos", i també dels diputats de la CUP Isabel Vallet i David Fernàndez, que han cedit tot el protagonisme a la cap de cartell de Capgirem Barcelona. Lecha ha afirmat que vol una Barcelona "transparent", i que no s'usi "per ser entrada a l'especulació i a la precarietat" amb iniciatives com el Mobile World Congress. "Que els interessos de les classes populars guiïn les accions polítiques", ha cridat. De fet, el discurs de Lecha ha estat interromput per crits d'"igual treball, igual salari".

La CUP, però, tindrà una campanya molt diferent que la resta de partits. La llei electoral prohibeix incloure partits sense representació als blocs informatius dels mitjans públics, de manera que no seran presents, per exemple, al debat que demà organitza BTV. Lecha ha criticat durament aquesta "censura", i ha demanat als periodistes que "desobeeixin" els blocs electorals.

Malgrat tot, Lecha ha dit que la CUP serà present a les xarxes. "Feu preguntes, us les respondrem a les xarxes". "Nosaltres fem campanya sense crèdits, amb la mínima publicitat", ha explicat la candidata. Al final del discurs, molt breu, membres i simpatitzants de la candidatura de la CUP han penjat els cartells als vidres de la seu del Mobile World Centre. Uns cartells sota el lema: "Barcelona a les teves mans. Entrem amb força". De fons, una rumba dedicada que anava repetint: "Jo puc amb la CUP".

stats