Política 19/03/2014

Un degà de la Universitat de Lisboa carrega contra la diplomàcia espanyola per intentar anul·lar un acte sobiranista

Així es pronuncia el degà de la Facultat de Dret en un article al diari portuguès 'Público', on posa en dubte l'actitud del govern espanyol en la ponència que es va celebrar al mes de febrer a la capital portuguesa

Ara
1 min

BarcelonaAquest dimecres el degà de la Facultat de Dret de la Universitat de Lisboa, Eduardo Vera-Creu Pinto, ha publicat un article al rotatiu portuguès 'Público' on critica els intents de la diplomàcia espanyola d'anul·lar l'acte que acollia el mes de febrer el debat sobre la situació política de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu article ha defensat que l'objectiu de la ponència era "conèixer i entendre els motius i les circumstàncies polítiques que determinen que les normes legals en vigor aplicables al cas concret de Catalunya, els efectes resultants de l'aplicació de les normes en la interpretació donada a per diversos actors institucionals, en particular, el Tribunal Constitucional espanyol i les motivacions polítiques i socials que divideixen les dues parts en confrontació". Ha subratllat que és matèria jurídica de les Escoles Universitàries de Dret i que és legítim abordar aquesta qüestió, i en aquest sentit ha augurat que va ser una iniciativa acadèmica "en el marc de la llei".

Tanmateix, ha criticat que s'hagi intentat "silenciar un tema de tanta importància i dimensions només perquè sembla que sigui per a la conveniència del govern d'Espanya". En la mateixa línia, desmenteix que s'hagi d'entendre com a "propaganda independentista" qualsevol iniciativa que abordi el tema, per bé que afirma que "acceptar que la manipulació de la història de partidaris de causes polítiques o nacionalistes que només està formada per una de les parts, són actituds que formen part d'una història i d'un passat que no volem repetir". Ha assegurat que "temes com aquest requereixen la serenitat i la distància que convoca l'escenari acadèmic".

stats