Vergés reclama que ERC mantingui la conselleria de Salut en el pròxim Govern

Es reivindica després que JxCat hagi demanat assumir el seu departament en el pròxim mandat

2 min
La consellera de Salut, Alba Vergés, en una imatge d'arxiu

BarcelonaQui serà el pròxim inquilí de la conselleria de Salut? Aquest qüestió ha estat objecte d'un debat intens en aquesta campanya. La candidata de JxCat, Laura Borràs, vol que el càrrec sigui per al doctor Josep Maria Argimon, actual secretari de Salut de Pública. El del PSC, Salvador Illa, proposa que sigui per a Olga Pané, actual gerent de l'Hospital del Mar. Finalment, el candidat d'ERC, Pere Aragonès, defensa la seva "confiança" total en la consellera actual i companya de partit, però ha evitat confirmar-la en el càrrec. Aquest dijous s'ha pronunciat sobre el tema la principal interessada, Alba Vergés, que ha reivindicat la feina feta per ella i el seu equip i ha reclamat que en la pròxima legislatura el departament no canviï de mans. "Esquerra hauria de continuar tenint la conselleria de Salut, perquè tenim projecte i tenim equip i precisament forma part de l'equip el doctor Argimon", ha exposat.

Les paraules de Vergés es podrien llegir com una triple reivindicació: davant dels dos principals rivals polítics del seu partit, el PSC i JxCat, però fins i tot també davant de la seva formació, que, malgrat donar-li suport, no li garanteix tenir la mateixa feina després dels comicis. Tot i això, la consellera no ha volgut polemitzar gaire més amb aquesta qüestió. Ha dit que per respecte a la crisi sanitària actual s'ha de "centrar en la pandèmia" i "no entrar en la campanya electoral". De fet, la consellera no ha participat en cap dels principals actes que el seu partit ha fet per demanar el vot. En aquest sentit, Vergés ha assegurat que no ha fet campanya perquè està dedicada "en cos i ànima" a la seva feina de consellera. Per no voler enfangar-se, ni tan sols ha volgut protestar pel fet que Borràs, malgrat ser d'un partit que és soci de govern d'ERC, ja li hagi buscat substitut. Ha opinat que haurà de ser "la gent" l'encarregada de "jutjar" les propostes dels partits.

El futur d'Argimon

La situació de Vergés contrasta amb la d'Argimon. Si la cadira de la primera perilla per les declaracions que han fet JxCat i el PSC –i fins i tot ERC–, la del secretari de Salut Pública sembla més assegurada que mai. JxCat vol donar-li un ascens, el socialistes volen que mantingui el càrrec malgrat ser d'una Generalitat de diferent color polític, i ERC manté la "confiança" en tot l'equip i, per tant, se suposa que també en ell. Ell, però, no s'ha volgut mullar i ha tancat files amb Vergés. La conselleria de Salut ha generat molta atenció en aquesta campanya i la seguirà generant després que les urnes hagin dictat sentència i s'hagi de configurar el pròxim executiu català.

stats