Argimon agraeix la "confiança" de Borràs, però evita valorar l'anunci

La candidata de JxCat va anunciar al debat de TV3 que seria el seu conseller de Salut si és presidenta

i
Quim Bertomeu
3 min
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una de les seves compareixences setmanals per valorar l'evolució de la pandèmia a Catalunya.

BarcelonaLa conselleria de Salut és el centre de totes les mirades des que va esclatar la pandèmia. Els partits en són conscients i en aquesta campanya han parlat en més d'una ocasió de quin ha de ser el futur d'aquest departament. La candidata de JxCat, Laura Borràs, va aprofitar aquest dimarts la projecció que dona el debat electoral del TV3 per fer un anunci al respecte: si ella és presidenta de la Generalitat, proposarà que l'actual secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, tingui un ascens i sigui el nou conseller de Salut. "Calen lideratges i cal dur a terme la feina amb expertesa", va argumentar. Aquest dimecres, en una roda de premsa sobre vacunació, el secretari general de Salut Pública ha agraït la "confiança" i el "reconeixement" de la candidata de JxCat, però ha evitat valorar l'anunci per activa i per passiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Deixem el debat polític pels polítics", ha dit, "avui no respondré aquestes qüestions", ha asseverat, afegint que ara està centrat en lluitar contra la pandèmia amb l'equip actual, que està liderat per la consellera de Salut, Alba Vergés, d'Esquerra. "Tinc un gran respecte professional i una relació d'apreci amb Alba Vergés", ha afirmat.

Aquest dimecres, en una entrevista a Rac 1, Borràs ha assegurat que va dinar la setmana passada amb Argimon per tal de tancar la possibilitat que sigués conseller. "Vull comptar amb els millors professionals pel meu Govern", ha dit.

L'anunci de Borràs funciona amb un doble sentit. Per una banda, JxCat proposa un nom ja conegut per l'opinió pública, amb projecció mediàtica i que porta mesos gestionant la pandèmia. Per l'altra, suposa una dard per a la consellera actual, Alba Vergés, que és d'Esquerra Republicana. "Necessitem un canvi en la gestió de la pandèmia, necessitem un lideratge en les polítiques de Salut", va proclamar ahir Borràs a TV·. No és l'única crítica que la candidata de JxCat ha formulat contra els republicans. També ha utilitzat un dels seus primers torns d'intervenció per criticar que Esquerra hagi aprovat els pressupostos generals de l'Estat, que, segons ella, no han sigut "beneficiosos" per a Catalunya.

La conselleria de Salut podria convertir-se, doncs, en un dels principals conflictes en la negociació del proper Govern si, en funció dels resultats, tornar a ser de coalició independentista. ERC ja ha dit més d'una vegada que vol seguir gestionant Salut i el seu candidat, Pere Aragonès, ha assegurat que manté la "confiança" intacta en Alba Vergés. L'última vegada va ser divendres en un míting electoral al Camp de la Bota de Barcelona. "La consellera no ha fugit de les seves responsabilitats per fer campanya", va dir llavors, criticant així que el candidat del PSC, Salvador Illa, sí que deixés el ministeri de Sanitat per presentar-se a les eleccions.

Illa també té un nom

Argimon no és l'únic nom que hi ha sobre la taula. El candidat del PSC també ha formulat la seva proposta: si el president és ell, la propera consellera de Salut serà Olga Pané, la gerent de l'Hospital del Mar. De fet, Illa fins i tot té un paper per a Argimon, encara que no sigui el de conseller. En un acte de campanya va dir que hi confia molt –malgrat haver sigut nomenat per un Govern d'ERC i JxCat– i que hi té "molt bona relació". La seva proposta és que mantingui el càrrec que té ara com a secretari de Salut Pública. Amb la incertesa que hi ha sobre quin serà el resultat de les eleccions, és aviat per saber qui assumirà la conselleria de Salut en el proper executiu, però el que ja està clar és que a Argimon no li faltarà feina.

stats