Política 15/11/2014

Les víctimes el franquisme demanen que els 20 acusats siguin "detinguts immediatament"

La coordinadora lamenta que el govern central "no ha adoptat les mesures requerides per les autoritats judicials i policials argentines"

Efe
1 min

MadridLa Coordinadora Estatal de Suport a la Querella Argentina contra els Crims del Franquisme (Ceaqua) ha reclamat aquest dissabte que els últims vint acusats per la justícia argentina siguin "immediatament detinguts".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, la coordinadora assegura que fins ara el govern central "no només ha mentit i facilitat informacions confuses, sinó que, a més, tampoc ha adoptat les mesures requerides per les autoritats judicials i policials argentines".

La Interpol d'Argentina va demanar a l'Estat aquesta setmana passada la detenció preventiva amb finalitats d'extradició dels últims vint acusats en la causa oberta contra els crims del franquisme impulsada a Buenos Aires, així com l'enviament de totes les dades necessàries per poder tramitar l'ordre de captura internacional.

Les sol·licituds de detenció van ser comunicades de manera "molt urgent" arran de les últimes decisions adoptades per la jutge María Servini, que va emetre una interlocutòria en què ordenava la detenció de 20 acusats de crims durant la dictadura. A la llista hi figuren alts càrrecs del règim, com els exministres Rodolfo Martín Villa i José Utrera Molina, o l'advocat que va firmar la sentència de mort de Puig Antich, Carlos Rey González.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ja va anunciar que la justícia argentina no ha cursat cap ordre de detenció, sinó que es tracta d'una "diligència prèvia de filiació".

stats