Política 17/05/2017

Viggo Mortensen, Rigoberta Menchú i Gerry Adams signen un manifest a favor del referèndum

Entre la quarantena de personalitats que han signat el 'Let Catalans vote' hi ha cinc guanyadors del premi Nobel de la pau

Ara
1 min
Viggo Mortensen recitarà els seus poemes en un acte del festival.

BarcelonaEl manifest internacional 'Let Catalans vote' ha sumat una quinzena d'adhesions més, i ja en són unes 40. El manifest es va fer públic abans del 9-N del 2014, i va ser subscrit per 26 personalitats. Ara, a les portes del referèndum del setembre, la xifra ha augmentat fins a les 40.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els noms destacats que l'han signat darrerament hi ha l'actor nord-americà Viggo Mortensen –la seva parella actual és l'actriu catalana Ariadna Gil–; Rigoberta Menchú, premi Nobel de la Pau, i el polític irlandès Gerry Adams, del Sinn Féin. També ha signat un altre premi Nobel, Ahmed Galai, vicepresident de la lliga tunisiana pels drets humans, del Quartet de Diàleg Nacional. Amb Menchú i Galai ja són cinc els premis Nobel de la pau que s'han adherit al manifest per deixar votar els catalans, després de l’arquebisbe sud-africà Desmond Tutu, el pacifista argentí Adolfo Pérez Esquivel i el dramaturg Dario Fo.

Les altres personalitats internacionals que s'han sumat a la crida per fer possible el dret a decidir de Catalunya són la política i filòsofa afroamericana Angela Davis; Mirta Baravalle, presidenta de Madres de la Plaza de Mayo; José Bové, activista altermundista i sindicalista francès; Piedad Córdoba, política mediadora de l’acord humanitari a Colòmbia; Tsering Woeser, escriptora tibetana; Jason Y. Ng, membre i cronista de la Revolució dels Paraigües, a Hong Kong; Irvine Welsh, escriptor escocès; José Shulman, secretari de la lliga argentina pels drets humans; Hélder Costa, dramaturg portuguès, i Hans Ulrich Gumbrecht, pensador alemany i catedràtic de Stanford.

stats