Política 12/03/2019

Villarejo hauria guardat còpies de les gravacions de Corinna

'La Vanguardia' té accés a nous àudios en què admet que disposa de set còpies, tres de les quals a l'estranger

Ara
1 min
El comissari Villarejo, en una imatge d'arxiu del gener

BarcelonaTot i haver negat ser l'autor de la filtració de la conversa de Corinna Larsen en què reconeixia haver actuat com a testaferro de Joan Carles, l'excomissari Villarejo reconeix en una gravació detectada per la unitat d'assumptes interns que tenia set còpies d'una declaració jurada de Larsen, tres de les quals a l'estranger. Així n'ha informat 'La Vanguardia', que recorda que Villarejo va sostenir, després que la Policia Nacional entrés a casa seva i s'emportés tot el material que hi tenia, que s'havia quedat sense cap còpia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Villarejo va fer aquesta afirmació el febrer del 2017, i assumptes interns l'hauria fet servir per catalogar l'operativa de filtracions als mitjans desenvolupada per l'excomissari. Des que està en presó preventiva, acusat d'organitzar una organització criminal, s'han anat difonent gravacions de persones rellevants amb qui va mantenir trobades per intentar forçar el seu alliberament, segons el jutge i la Fiscalia Anticorrupció.

"En qualsevol moment es buscaran un jutge per justificar un escorcoll a casa meva", deia en la gravació: "A veure què troben. Dues o tres coses perquè les trobin i no les hagin de buscar ja les tinc preparades. Li diré al secretari: prengui nota que s'emporten això, una declaració jurada d'una senyora que es diu Corinna és aquí". Amb aquestes paraules va explicant al seu interlocutor que havia preparat deixar rastre de les gravacions de Larsen. Així, els investigadors creuen que l'excomissari va guardar les gravacions per poder fer xantatges a l'Estat: "No es preocupi perquè la trenquin perquè en tinc moltes còpies... En tinc set còpies, òbviament. Tres a l'estranger", assevera.

stats