Política 11/03/2019

Villarejo hauria cobrat grans sumes de diners d'Interior per investigar líders independentistes en l'operació Catalunya

'La Vanguardia' publica una conversa en què l'excomissari narra com se li feien els pagaments

Ara
2 min
El comissari Villarejo, en una imatge d'arxiu del gener

BarcelonaL'excomissari José Manuel Villarejo hauria cobrat grans sumes de diners de fons reservats perquè investigués i obtingués informació de líders independentistes en el marc de l'operació Catalunya, iniciada en l'època de Jorge Fernández Díaz com a titular del ministeri d'Interior. Així n'informa 'La Vanguardia', que ha tingut accés a una conversa de l'excomissari amb una persona de la seva confiança, que ell mateix va gravar el febrer del 2017.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la conversa, Villarejo afirma que li haurien pagat "molta pasta" dels fons reservats per a aquesta finalitat. "Marcelino m'ha pagat molta pasta perquè ell era qui controlava la pasta de Catalunya", assegurava: "Jo què tinc? Doncs els bitllets fins i tot fotocopiats!" Més endavant lamenta: "M'han deixat molt a deure, encara em deuen uns 50.000 o 60.000 euros". L'excomissari va formar part de l'anomenada 'policia patriòtica', liderada pel director adjunt operatiu, Eugenio Pino, des del 2012, i que pretenia frenar l'independentisme amb la persecució judicial dels seus dirigents.

La unitat d'assumptes interns de la Policia, que investiga juntament amb la Fiscalia Anticorrupció i l'Audiència Nacional el cas Tàndem sobre l'organització criminal que liderava l'exfuncionari (que està en presó preventiva), també ha analitzat aquesta conversa, segons informa el rotatiu.

En la trobada, l'excomissari explica que la persona que disposava dels fons reservats era l'aleshores cap d'assumptes interns de la Policia, Marcelino Martín Blas, que ho nega. Segons el relat de Villarejo, li donaven bitllets de 500 i 100 euros. "El tema és que el Banc d'Espanya quan dona diners per a fons reservats l'enumeració va assignada. És a dir, el dia que jo hagi d'ensenyar i dir: «Miri, un dels bitllets amb què ha pagat al d'Andorra, al del banc tal, són aquí», llavors que mirin a veure a qui havien assignat aquell bitllet", explica.

stats