Corrupció
Política 08/11/2022

Villarejo torna a la càrrega i acusa Santamaría de fer servir el CNI "com una agència de detectius privats"

L'excomissari afronta una pena de quatre anys de presó en el cas del Petit Nicolás

ARA
2 min
L'excomissari José Manuel Villarejo, a l'Audiència Nacional

MadridEl polèmic excomissari José Manuel Villarejo ha acusat avui l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría de fer servir el CNI com si fos "una agència de detectius privats" i ha promès una "catarsi" en el judici que afronta des d'aquest dimarts per l'anomenat cas Petit Nicolás. Villarejo s'enfronta a una petició de pena de quatre anys de presó per revelació de secrets per difondre precisament la gravació d'una reunió del CNI on s'abordava el cas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'arribar al jutjat s'ha mostrat "il·lusionat" davant la possibilitat de poder desemmascarar l'ús particular que assegura que van fer del CNI tant Sáenz de Santamaría com el llavors director del centre, Félix Sanz Roldán. "El més aberrant és que aquesta senyora hagi fet servir el CNI com si fos una agència de detectius privats perquè hi havia un jovenet [Francisco Nicolás Gómez Iglesias, el Petit Nicolás] parlant d'ella", ha dit. I s'ha preguntat com es pot fer servir "un cos tan important i fonamental per a la seguretat de l'Estat per perseguir i punxar-li el telèfon a un jovenet".

Villarejo ha lamentat el canvi d'opinió del fiscal sobre el cas, ja que en un principi havia dit que es tractava d'una investigació prospectiva, i ha assegurat que la gravació està manipulada, de manera que no es pot parlar de revelació de secrets. En tot cas, ha assegurat que el judici és una oportunitat per demostrar que el CNI era al darrere de la investigació per motius personals de Soraya Sáenz de Santamaría.

Finalment, l'excomissari s'ha preguntat per què els mitjans espanyols no s'atreveixen a fer-li una entrevista en directe i ha recordat que per esplaiar-se va haver d'anar a Catalunya, en referència a l'entrevista que va donar al programa FAQS de TV3.

stats