Política 25/05/2018

Podem votarà la moció de Sánchez i s'ofereix a entrar en un possible govern

Iglesias creu que és el líder del PSOE qui ha de decidir si vol un executiu de 84 diputats o de 156

Ot Serra
1 min
Pablo Iglesias, en roda de premsa / EFE

MadridPodem votarà 'sí' sense condicions a la moció de censura de Pedro Sánchez. Ho ha confirmat el secretari general del partit lila, Pablo Iglesias, que en roda de premsa aquest divendres a la seu de la formació ha celebrat l'empenta de Sánchez. "Val més tard que mai –ha dit Iglesias–. Portem més d'un any dient al PSOE que ho faci".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat per si condicionarà el seu suport a determinades polítiques socials, al veto a algun partit o a obtenir càrrecs a l'executiu, Iglesias ha sigut contundent: "la resposta és no". Davant la insistència dels periodistes, el líder de Podem ha afirmat que la seva formació defensa la necessitat de "desallotjar els corruptes" de les institucions, tirar endavant polítiques socials i establir el diàleg per resoldre les qüestions territorials, però no ho ha posat com a condició al vot favorable. "El nostre sí ja el tenen".

Un "inèdit" govern amb 84 diputats

Iglesias ha insistit que correspon a Sánchez determinar quin govern voldria en cas de guanyar la moció de censura, per bé que ha deixat entreveure quina seria la voluntat de Podem. "Pot fer un govern sostingut per 84 diputats, cosa que seria inèdita a Espanya, o de 156, però són preguntes que s'han de fer al candidat", ha assenyalat Iglesias, que amb la resposta ha donat dues pistes. Una, que es planteja entrar al govern –84 diputats més 72 de Podem, Compromís i Nova Canàries o Fòrum Astúries sumen 156–; i l'altra, que no preveu un executiu on també entri Ciutadans. De fet, el partit taronja ja ha manifestat que votarà 'no' a la moció de censura perquè vol eleccions immediates.

stats