Política 31/07/2019

Vox assegura que "hi haurà acord" a Madrid i celebra "la cordialitat" amb Ciutadans

El pacte seguirà la fórmula d'Andalusia i Múrcia, amb la ultradreta a l'oposició

Germán Aranda
1 min
La candidata de VOX a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio / EFE

MadridEl secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha assegurat aquest dimecres que l'acord de govern a la comunitat de Madrid "està molt avançat" i que "realment hi ha raons més que suficients per creure que no hi haurà repeticions" i que el PP i Cs governaran amb els vots a favor de Vox a la investidura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per arribar a aquest port, malgrat que "és complicat convèncer Aguado", ha dit en relació al líder de Cs a l'Assemblea, Smith ha celebrat la "cordialitat" i les "línies de comunicació i negociació permanents i magnífiques" que tenen amb el partit taronja, que encara defensa que no negocia amb la ultradreta.

La fórmula de l'acord, com a Andalusia i a la regió de Múrcia, serà adaptar algunes exigències de Vox, rebaixant-ne algunes de les més radicals, dins l'acord de govern entre Cs i PP, sense esmentar explícitament Vox. En aquest sentit, Ortega Smith ha destacat que es tracta del "fracàs absolut dels cordons sanitaris". La ultradreta passaria a l'oposició.

Sobre la manca d'acord a tres o d'una foto que escenifiqui el pacte, Ortega Smith ha assegurat que "cadascú té el seu petit teatre davant de l'electorat sobre si em parlo amb aquest o no m'hi parlo, però la negociació continua i el resultat arribarà, de manera que no anem buscant els problemes i peròs a les qüestions", ha afegit.

stats