Política 15/04/2014

El nou partit de Vidal-Quadras es podrà presentar a les europees gràcies a regidors del PP

Vox ha rebut l'aval necessari de 50 càrrecs electes

Europa Press
1 min

MadridVox, el partit de l'exdirigent del Partit Popular Aleix Vidal-Quadras, ha aconseguit les 50 signatures de càrrecs electes necessàries segons la legislació vigent per presentar-se als comicis europeus del 25 de maig. La majoria són de regidors del PP de petits i grans ajuntaments, segons informen a Europa Press fonts d'aquesta formació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La legislació vigent assenyala que els partits que vulguin presentar-se als comicis hauran de ser avalats per 50 càrrecs públics electes o, si no, per la firma d'almenys 15.000 ciutadans, repte al qual s'enfronten els partits que no compten amb representació a les institucions o que es presenten per primera vegada a una cita electoral.

La Junta Electoral Central ha establert que les candidatures s'han de presentar des d'aquest dimecres fins al dia 21. Durant aquest període, els partits han de registrar la seva llista electoral completa amb 54 candidats i els corresponents avals. Un mateix ciutadà no pot donar la seva signatura per diverses candidatures i, per fer-ho de forma electrònica, les signatures s'han de fer amb un certificat reconegut per l'INE.

No obstant això, Vox ha aconseguit també 15.000 signatures de ciutadans i esperen arribar a les 20.000 dilluns, 21 d'abril, quan s'acaba el termini per a la seva presentació.

Precisen que el total de signatures de càrrecs electes que han aconseguit és de 100, el doble del necessari. La majoria són de regidors del PP de petits i grans ajuntaments i també de formacions polítiques minoritàries.

stats