Política 12/10/2012

Wert, en català: "Em sento molt orgullós del que vaig dir"

El ministre d'Educació diu que els que l'acusen de franquista "o no han viscut el franquisme o no han llegit un llibre en la seva vida"

Acn
2 min
El ministre Wert saluda el rei / EFE

MadridEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha sigut un dels protagonistes destacats de la recepció oficial al Palau Reial amb motiu del Dia de la Hispanitat, i en converses amb els periodistes ha assegurat, en català, que se sent "molt orgullós" de les seves manifestacions al Congrés dels Diputats sobre la seva voluntat d'"espanyolitzar" els nens catalans.

Davant les crítiques, Wert ha afirmat que "els qui l'acusen de franquista o no han viscut el franquisme o no han llegit un llibre en la seva vida". A més, ha apuntat que se sent "plenament avalat" per tots els membres del govern, que li van transmetre el seu suport –inclosos Rajoy i Sáenz de Santamaría– a la reunió del consell de ministres de dijous.

La celebració del Dia de la Hispanitat ha estat marcada pel moviment independentista a Catalunya. El tema ha protagonitzat el discurs del ministre de Defensa, Pedro Morenés, en una entrevista a TVE, en què ha reiterat que els espanyols estan millor units, i també bona part de les converses que han tingut lloc a la recepció oficial del rei Joan Carles al Palau Reial de Madrid.

El ministre Wert ha sigut un dels ministres més buscats pels assistents després de la polèmica d'aquesta setmana. Lluny de recular, Wert ha afirmat davant els periodistes que se sent "molt satisfet" i "molt orgullós" de les seves paraules.

El ministre ha assegurat que té el ple suport de tots els membres de l'executiu i ha recordat que mentre a ell se'l critica per parlar d'"espanyolitzar" els nens catalans a la consellera d'Educació ningú li diu res per parlar de "catalanitzar" l'escola.

En canvi, ni Mariano Rajoy ni el rei Joan Carles han volgut fer cap al·lusió en públic al tema català. El president del govern espanyol ha expressat la seva satisfacció pel Nobel de la pau a la UE i ha recordat que Europa és un territori on es respecten els drets de les persones. Pel que fa al rescat, ha reiterat que encara no es donen les condicions per demanar-lo.

Sense el president de la Generalitat –ni bona part de la resta de presidents autonòmics–, el màxim representant català que ha assistit a la recepció ha sigut l'expresident de la Generalitat i senador de l'Entesa José Montilla.

stats