DIA DE LA HISPANITAT
Política 12/10/2012

Morenés apel·la a la unió de tots els espanyols per tenir més fortalesa

El ministre de Defensa afirma que el lema de la desfilada militar, "La nostra força som tots", és un bon missatge perquè tothom se senti orgullós de ser espanyol

Efe
1 min
Morenés, conversant amb Rajoy, Joan Carles I i Felip de Borbó, abans de presidir la desfilada de les Forces Armades

MadridEl ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha assenyalat aquest divendres que el Dia de la Hispanitat és el de la unió de tots els espanyols amb independència d'on visquin, i ha apel·lat a l'orgull de ser espanyol i a ser conscients que estant tots units es té més fortalesa. Morenés s'ha expressat així en una entrevista a Televisió Espanyola amb motiu de la desfilada militar del 12 d'octubre en què ha rebutjat que el lema d'aquesta, "La nostra força som tots", tingui cap connotació davant el moment que es viu amb les aspiracions sobiranistes a Catalunya. Ha insistit, però, que "evidentment" els espanyols units són "molt més forts dins i fora d'Espanya que desunits" i ha considerat que és un bon missatge perquè tothom se senti orgullós de ser espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Morenés ha defensat l'austeritat de la desfilada perquè en un moment com l'actual, ha dit, cal ser solidaris amb l'esforç que estan fent tots els espanyols i les seves institucions, i ha reconegut que Espanya està invertint poc en Defensa però no ha arribat a una situació d'"inoperància" de les seves forces armades. Respecte a les missions a l'exterior, ha tornat a confiar que pugui avançar el replegament de les destinades a alguns països, com a l'Afganistan, en funció de l'evolució dels esdeveniments.

stats