Política 06/07/2015

La fiscalia manté la petició de dos anys i mig de presó per a Crespo per suborn i prevaricació

Acusa l'exalcalde de Lloret de Mar d'haver acceptat un rellotge de luxe i un viatge a Rússia a més dels patrocinis als equips de futbol i hoquei a canvi de favors urbanístics

Acn
2 min
Crespo i el seu advocat, rodejats per càmeres i fotògrafs en sortir del Palau de Justícia / ACN

BarcelonaLa fiscalia ha mantingut aquest dilluns la petició de dos anys i mig de presó per a l'exalcalde de Lloret de Mar (Selva) Xavier Crespo pels delictes de suborn i prevaricació en el 'cas Clotilde'. En canvi, ha rebaixat la petició de pena per a l'empresari rus Andrei Petrov de dos a un any de presó, de dos anys i un mes a un any per a l'arquitecta d'aquest, Pilar Gimeno, i de dos a un any per a l'expresident del club d'hoquei Joan Perarnau. El ministeri públic manté la petició de pena per a l'extinent d'alcalde Josep Valls.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la que pot ser l'última sessió del judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la fiscalia ha rebaixat una mica les seves pretensions inicials. A Crespo i Valls els ha mantingut la sol·licitud de dos anys i mig i dos anys i tres mesos de presó per suborn passiu i prevaricació, vuit anys i set anys i mig d'inhabilitació per a càrrec públic, respectivament, a més de 831.600 euros de multa per a cadascú. A Perarnau li manté la petició d'un any de presó, 831.600 euros de multa i inhabilitació de tres anys per suborn passiu.

Per a Petrov, la pena sol·licitada ha passat de dos anys de presó a un, a més de 831.600 euros de multa i set anys d'inhabilitació, mentre que a Gimeno, li sol·licita un any de presó, en comtes de dos, 831.600 euros de multa i set anys d'inhabilitació. A més, tots els acusats menys Perarnau haurien de pagar uns 34.000 euros més com a indemnització a l'Ajuntament.

En resum, el fiscal manté la mateixa versió dels fets, acusant Petrov i Gimeno de subornar Crespo i Valls per tenir avantatges urbanístics en un projecte a l'antiga plaça de toros. El suborn consistia en un rellotge de 2.200 euros per a Crespo, un viatge a Moscou d'un dia i mig per a Crespo i la seva família i en patrocinis sense contracte als equips d'hoquei i futbol de la ciutat.

stats