Política 06/07/2015

La fiscalia manté la petició de dos anys i mig de presó per a Crespo per suborn i prevaricació

Acusa l'exalcalde de Lloret de Mar d'haver acceptat un rellotge de luxe i un viatge a Rússia a més dels patrocinis als equips de futbol i hoquei a canvi de favors urbanístics

Acn
2 min
Crespo i el seu advocat, rodejats per càmeres i fotògrafs en sortir del Palau de Justícia / ACN

BarcelonaLa fiscalia ha mantingut aquest dilluns la petició de dos anys i mig de presó per a l'exalcalde de Lloret de Mar (Selva) Xavier Crespo pels delictes de suborn i prevaricació en el 'cas Clotilde'. En canvi, ha rebaixat la petició de pena per a l'empresari rus Andrei Petrov de dos a un any de presó, de dos anys i un mes a un any per a l'arquitecta d'aquest, Pilar Gimeno, i de dos a un any per a l'expresident del club d'hoquei Joan Perarnau. El ministeri públic manté la petició de pena per a l'extinent d'alcalde Josep Valls.

En la que pot ser l'última sessió del judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la fiscalia ha rebaixat una mica les seves pretensions inicials. A Crespo i Valls els ha mantingut la sol·licitud de dos anys i mig i dos anys i tres mesos de presó per suborn passiu i prevaricació, vuit anys i set anys i mig d'inhabilitació per a càrrec públic, respectivament, a més de 831.600 euros de multa per a cadascú. A Perarnau li manté la petició d'un any de presó, 831.600 euros de multa i inhabilitació de tres anys per suborn passiu.

Per a Petrov, la pena sol·licitada ha passat de dos anys de presó a un, a més de 831.600 euros de multa i set anys d'inhabilitació, mentre que a Gimeno, li sol·licita un any de presó, en comtes de dos, 831.600 euros de multa i set anys d'inhabilitació. A més, tots els acusats menys Perarnau haurien de pagar uns 34.000 euros més com a indemnització a l'Ajuntament.

En resum, el fiscal manté la mateixa versió dels fets, acusant Petrov i Gimeno de subornar Crespo i Valls per tenir avantatges urbanístics en un projecte a l'antiga plaça de toros. El suborn consistia en un rellotge de 2.200 euros per a Crespo, un viatge a Moscou d'un dia i mig per a Crespo i la seva família i en patrocinis sense contracte als equips d'hoquei i futbol de la ciutat.

stats