El PP estatal es decanta per Sánchez-Camacho com a candidata el 27-S

La nova direcció del partit ha reforçat la presidenta dels populars catalans

Alícia Sánchez-Camacho té, en aquest moment, el vent a favor per repetir com a candidata del PP a la presidència de la Generalitat. Veus del partit han especulat, els últims mesos, sobre la possibilitat que Mariano Rajoy fes un cop de volant i apostés per una cara nova al capdavant de la candidatura per intentar redreçar el rumb de la formació, fortament erosionada per l'auge de Ciutadans. Ara, però, el nou equip dirigent del carrer Génova de Madrid – amb la presència de la catalana Andrea Levy– torna a reforçar la presidenta dels populars catalans i es decanta perquè sigui l'aspirant a les eleccions del 27 de setembre.

En una conversa informal amb periodistes, el nou vicesecretari general d'Organització, Fernando Martínez-Maíllo, ha confirmat que Sánchez-Camacho és el principal referent polític del PP a Catalunya i que, per tant, té tota la confiança de la direcció que presideix Mariano Rajoy. Tot i que no hi ha una confirmació definitiva i, per tant, res tancat, tot indica que perden força les especulacions dels últims mesos, que situaven la vicepresidenta del Congrés Dolors Montserrat o l'exalcalde de Badalona Xavier García Albiol com a caps de llista. La sortida de Carlos Floriano com a número 3 pels resultats del 24-M –un polític crític amb la gestió de la presidenta del PPC– ha aplanat el camí per ajornar els canvis a la cúpula fins després dels comicis del 27-S. De fet, el president espanyol ja ha ordenat que els congressos de renovació autonòmics es facin després de les eleccions generals.

Tot i els mals resultats del PPC a les eleccions municipals del 24 de maig, Rajoy va premiar la direcció catalana situant com a vicesecretària general d'Estudis i Programes una persona de la confiança de Sánchez-Camacho. El nomenament es va fer efectiu dies després d'una reunió de la presidenta dels conservadors catalans amb la cúpula estatal del partit a la seu madrilenya, una trobada que va disparar les alarmes per si Camacho s'incorporava al nou organigrama. Finalment, però, la decisió del líder del PP va ser que ella continués centrant-se en la seva dedicació a Barcelona, tenint en compte els mesos intensos que s'acosten.

Posicionament aznarista a Catalunya

Martínez-Maíllo té clar que la situació política catalana és en aquests moments molt complexa i que els populars s'hi juguen molt en aquestes eleccions. No obstant això, creu que hi ha un espai a ocupar després de la divisió de Convergència i Unió i l'aposta nítidament independentista de CDC. Assegura que treballaran intensament amb els seus companys catalans per resistir l'embat de Ciutadans i recorda els bons resultats en municipis importants del país com Badalona i Castelldefels, malgrat que no hi han pogut tornar a governar pels pactes d'esquerres.

En qualsevol cas, el vicesecretari general d'Organització deixa clar que no hi haurà terceres vies. Encara més, respon a les crítiques de José María Aznar, que acusa Rajoy d'haver devaluat la identitat dels conservadors, amb l'exemple de la seva política de duresa contra el sobiranisme, com ja va fer aquest dilluns María Dolores de Cospedal, apujant el to dels retrets als partits favorables al dret a decidir. El PP afirma que ells no s'han mogut d'on eren i que mantindran un discurs molt potent a favor de la unitat d'Espanya.  

Més continguts de