Ara Premium 27/07/2015

Arriba l’estiu sense ‘Plats bruts’

Redifusions, ficció francesa i un nou espai d’improvisació ompliran la graella de TV3 fins al setembre

Albert Castellví Roca
4 min
01. Improstarr, la principal novetat de l’estiu a TV3. 02. La sèrie Unitat d’investigació. 03. Els dilluns es reemetrà 300.

BarcelonaTV3 posa en marxa avui una graella estiuenca en què, a primera vista, el que més destaca no és el que hi ha sinó el que hi falta: per primer cop en cinc anys, Televisió de Catalunya no ha inclòs Plats bruts a la programació d’estiu. Finalment tampoc hi serà Polseres vermelles, tot i que el director de la cadena, Eugeni Sallent, va anunciar fa un mes que se’n reemetria la segona temporada. Les línies mestres d’aquesta graella -que es mantindrà fins al 6 de setembre- són les mateixes que les de les últimes temporades de vacances: reemissions de sèries i programes de producció pròpia, alguna novetat de ficció a la tarda, més dosis de cinema i una estrena en prime time.

L’objectiu de la cadena pública serà capgirar la tendència de l’estiu passat, en què va encadenar juny, juliol i agost sense liderar -els dos últims, com a tercera classificada- i va marcar el mínim històric amb el 10,2% de quota de pantalla de l’agost. De moment, aquest any les coses pinten molt millor, ja que TV3 va ser primera al juny i va camí de mantenir-s’hi també aquest mes. La clau de volta serà l’agost, en què la pública competirà amb els següents continguts.

Matí

‘39+1’, detectius, hortalisses i excursions a peu

TV3 començarà els dies amb notícies, i fins a les 10.40 oferirà les rodes informatives del 3/24. A aquella hora arrenca una doble oferta de ficció, amb la reposició de dues propostes força recents que deixen de banda clàssics estiuencs com La sagrada família i Temps de silenci. Així, TV3 oferirà, cada matí, un capítol de 39+1, i a continuació (11.45) un de Kubala, Moreno i Manchón. Abans de dinar encara hi haurà temps per a dos programes més: a les 12.55 s’emetrà l’espai de divulgació Benvinguts a l’hort, estrenat fa tres anys, i a les 13.25 serà el torn de GR, l’espai del 33 que proposa rutes a peu. Per començar es recuperarà la primera temporada, centrada en el Camí de Sant Jaume. Pel que fa als caps de setmana, hi tindran un pes important els documentals i s’hi incorporarà la reemissió d’ El mur a les 12.40.

Tarda

Tres sèries franceses i cançons enganxoses abans del ‘Telenotícies’

Després del Telenotícies comarques -presentat temporalment per Lídia Pràdanos, que substituirà Mariona Bassa fins a mitjans d’agost- i el del migdia -amb Carles Prats primer i Pràdanos durant la segona quinzena del mes-, TV3 obrirà un bloc monogràfic de ficció francesa. Així, a la sobretaula s’emetrà Unitat d’investigació, una producció de la cadena TF1 sobre un equip d’elit de la Gendarmeria dedicat a investigar assassinats. La sèrie ha acumulat un gran èxit d’audiència a França des del 2006 i ja va camí de la novena temporada.

Aquesta proposta serà l’única novetat de la franja, ja que a continuació s’oferiran dues sèries que TV3 ja ha emès anteriorment, també de temàtica policial: Julie Lescaut (16.45) i Boulevard du Palais (18.30), un títol al qual la cadena pública ja va recórrer l’estiu passat. La programació de tarda es completarà, a partir de les 20.20, amb la reemissió de No me la puc treure del cap, el programa sobre cançons que va presentar Roger de Gràcia entre el 2010 i el 2012. Aquest espai deixarà pas al Telenotícies vespre, que serà conduït durant la major part de la temporada d’estiu per Ramon Pellicer.

Els caps de setmana dominarà la franja el cinema, però també hi tindran espai algunes redifusions - Ja t’ho faràs, els dissabtes a la sobretaula, i Tenim un pla, als vespres- i el nou Salpem!, estrenat la setmana passada i que ocuparà la mitja hora prèvia al Telenotícies vespre dels diumenges fins al setembre.

‘Prime time’

Improvisacions, més cinema i els documentals de més èxit del curs

Aquesta nit s’acaba la temporada de Cites, i a partir de la setmana que ve les nits de dilluns es podrà tornar a veure 300, el programa divulgatiu sobre els últims tres segles de la història de Catalunya que va presentar Toni Tortajada a principis de temporada. Després de cada entrega s’oferirà un capítol de John Adams, la minisèrie de la HBO que TV3 va emetre també al setembre.

Els dimarts continuaran en mans del Sense ficció, tot i que a partir de demà s’oferiran alguns dels documentals més vistos de la temporada, començant per Els internats de la por i continuant, la setmana que ve, amb L’últim partit. 40 anys de Cruyff a Catalunya. La mateixa estratègia s’aplicarà els diumenges amb el 30 minuts, que precedirà l’espai de viatges Gent de món, estrenat a finals de juny. Pel que fa als dijous, aquesta setmana i la vinent s’oferiran els dos últims resums de la temporada del Polònia, que aniran seguits del nou programa Improstarr, un xou d’humor basat en la improvisació que s’estrena aquesta setmana i que constitueix la principal aposta de la cadena per a l’estiu. A partir del 13 d’agost, aquest nou espai s’emetrà just després del Telenotícies.

La resta de dies el protagonista del prime time serà el cinema: els divendres es manté La gran pel·lícula, els dissabtes tornen els films d’acció i els dimecres es destinaran novament a les comèdies romàntiques.

Futbol

Tota la pretemporada del Barça i el Trofeu Ciutat de Barcelona

La graella d’estiu es veurà alterada puntualment per transmissions futbolístiques: TV3 emetrà en directe tots els partits de pretemporada del Barça, a més del Trofeu Ciutat de Barcelona, organitzat per l’Espanyol.

stats