Societat
Efímers 19/05/2013

Dotze enllaços amb idees per buscar feina, reinventar-se i fer-se un nom a internet

Des de com millorar el currículum fins a com idear una marca personal, passant per consells per crear el teu negoci 'online'

Albert Solé
2 min
Videocurrículums

BarcelonaInternet és ple de webs i blogs que ens poden ajudar a trobar feina més ràpidament, a crear el nostre propi negoci o a canviar la nostra manera d'enfrontar-nos al mercat laboral. Aquí teniu dotze enllaços que us poden interessar:

  • Lluís Soldevila, professor de gestió de persones i organitzacions d'Esade, té una web en què dóna consells per millorar el nostre rendiment personal.
  • Per crear la nostra pròpia marca personal com a professionals a internet hi ha dues persones que tenen blogs molt interessants, Miguel Ángel Riesgo i Andrés Pérez Ortega.
  • Hi ha webs que es dediquen a aconsellar sobre la manera de crear el teu propi negoci o buscar feina per les xarxes socials, com ara Trabajos y Negocios.
  • També n'hi ha que el guien a l'hora de crear un negoci 'online': Ingresos al cuadrado.
  • Hi ha persones que un cop s'han quedat a l'atur no s'han quedat de braços plegats, s'han espavilat, els ha sortit bé i han creat blogs personals per donar consells de com trobar feina en plena crisi. Tres exemples: el blog de Paloma Reino, el d'Azuzena Caballero i el tercer, fet conjuntament per Aintzane Díez i Inmaculada Barbero.
  • El 'networking' és sortir al carrer a crear la teva xarxa de contactes professionals que a la llarga et permetran trobar feina. I al voltant d'aquest fenomen van néixer les Pink Slip Party, que són trobades en diferents ciutats de l'Estat per posar en contacte a gent a l'atur amb caps de recursos humans de les empreses.
  • Uns emprenedors de Lleida han creat una web per penjar el teu currículum a Twitter resumit en només 10 tuits, es diu TwiCVer, i aquest és un manual per aprendre a penjar el teu CV a Twitter.
  • Finalment, un blog amb idees per fer un currículum de paper diferent i original: Mejora tu CV.
stats