Les accions d’eDreams cauen un 4,3% en la seva estrena a borsa

Ahir eDreams Odigeo va protagonitzar la sortida més important dels últims tres anys a la borsa espanyola, però el seu debut als parquets va tenir un regust agredolç. L’empresa catalana, que cotitza al mercat continu, es va estrenar a les 12 del migdia a 10,25 euros per acció, però el seu valor de seguida va començar a caure, i així va seguir tota la jornada. Finalment, al tancament de la sessió les accions d’eDreams ja valien 9,81 euros, un 4,3% menys que a l’inici del dia.

Tot i aquesta evolució, el fundador i conseller delegat d’eDreams Odigeo, Javier Pérez-Tenessa, va confiar que les accions tornaran a pujar, ja que segueix en marxa una revolució tecnològica “espectacular” i la gent ha deixat de planificar els seus viatges a través de les agències tradicionals. “Portem 14 anys enfocats a crear valor a llarg termini”, va dir Pérez-Tenessa per restar importància a l’evolució de la companyia a la borsa en una sola jornada, informa Efe.

Abans de sortir a borsa, eDreams ha sigut valorada en uns 1.500 milions d’euros, una xifra que inclou el deute de la companyia, que puja a uns 390 milions. Els 433 milions d’euros que ha ingressat eDreams amb l’estrena als parquets es destinarà a amortitzar una part d’aquest deute a llarg termini, que venç l’any 2019.

L’empresa, amb seu central a Barcelona, ha col·locat un 35% del seu capital als mercats. Fins ara, els propietaris de la pràctica totalitat del capital d’eDreams eren els fons d’inversió Permira i Ardian (abans denominada Axa Private Equity). Ara, aquests dos fons controlaran un mica més del 50% de la societat, tret d’una petita part que ostenta l’equip directiu que lidera Pérez-Tenessa.

Més continguts de

El + vist

El + comentat