Esports 18/08/2012

Joan Collet: "Barça i Madrid han d'abaixar-se el pressupost, com tots"

Drets de televisió."A alguns clubs de Primera i Segona els estan donant les engrunes i els fan creure que és el millor que poden tenir". Supercopa de Catalunya."L'únic que s'ha de fer és pactar una data i respectar-la".

Albert Solé
5 min
Joan Collet, davant la nova imatge de la televisió del club, està lluitant per un repartiment més just dels drets de la televisió a la Lliga espanyola.

Joan Collet és l'home orquestra a l'Espanyol. És la mà dreta del president Ramon Condal i l'home que té respostes a totes les preguntes. Ahir, a 24 hores de l'inici de Lliga, va fer una repassada de l'actualitat periquita amb l'ARA.

¿Des de l'Espanyol esteu satisfets amb l'acord de les televisions?

Era una de les coses que vam posar sobre la taula, ja que, si no, els clubs hauríem tingut un problema molt gran. Fins ara no teníem aquest problema perquè tots els drets els tenia el mateix operador, però ara ens podíem trobar amb conflictes sobre qui tenia els drets, si el que juga a casa o el de fora, denúncies creuades...

¿I això canvia alguna cosa de les demandes dels 13 rebels ?

No. Ens sentim més còmodes que hagin arribat a un acord, però aquests 13 clubs, que tampoc m'agrada anomenar-nos rebels , seguim tenint una sèrie de punts que volem defensar. I aquests 13, que aviat en seran 14 i 15, seguirem denunciant el que està passant a la LFP.

Vosaltres heu dit que el que voleu canviar a curt termini és el funcionament de la LFP, i aquí la figura del vicepresident Javier Tebas és cabdal. D'on surt aquest home i com ha acumulat tant de poder?

Aquest senyor fa molts anys que es passeja per la LFP, i s'ha de reconèixer que s'ho ha treballat molt, però jo crec que s'ha passat dels seus límits. A poc a poc ha anat guanyant pes, va tancar l'últim acord televisiu i alguns clubs ens vam quedar al marge sense saber què havia passat. A més, porta els concursos de tots els clubs que estan en llei concursal, i ha arribat un moment que fa i desfà com li dóna la gana, amb la complicitat del president de la LFP.

Una altra cosa és el repartiment del pastís televisiu. Com convencereu Barça i Madrid que han de renunciar a cobrar 145 milions per temporada?

És que no se'ls ha de convèncer de res, ens hem de posar d'acord tots els clubs. Jo el que no puc entendre és que alguns clubs de Primera i els de Segona ja els vagi bé aquest repartiment. Els estan donant les engrunes i els fan creure que això és el millor que poden tenir, i no s'adonen del que hi ha a Europa. Fins i tot a la Champions d'entrada tothom cobra el mateix. El que passa a Espanya és la vergonya de tot Europa, al Barça i el Madrid no se'ls ha de convèncer de res, hem d'anar tots a l'una. I aquests dos clubs han d'abaixar-se el pressupost, com hem fet tots els altres.

Passats els dies, ¿té la sensació que per a l'opinió pública l'Espanyol ha quedat igual de malament que el Barça per la suspensió de la Supercopa de Catalunya?

De cap manera. Qui pensi així, o no sap què ha passat, o no ho vol saber. L'Espanyol va pactar unes dates, vam renunciar a una gira d'estiu, i ens vam posar a disposició de la Federació Catalana i de TV3. Jo no sé les raons del Barça, però si els quatre dies abans del 31 de juliol diuen que no volen jugar, l'Espanyol el que no farà és acomodar-se a una altra data perquè no els ha donat la gana jugar el dia pactat.

¿Aquest nou format de Supercopa de Catalunya ha mort abans de néixer?

No, no. Jo crec que és totalment recuperable. És un format magnífic, molt més bo que el que hi havia fins ara. L'únic que hem de fer és pactar una data, i respectar-la.

El Barça i algun cop l'Espanyol han enviat sovint el filial quasi sencer a jugar la Copa Catalunya. ¿La diferència va ser la declaració de Sandro Rosell davant el president Artur Mas que portaria els millors jugadors disponibles?

El que no és normal és muntar tota la parafernàlia a la Generalitat amb els clubs i el president perquè després passi el que ha passat. Quan estàs en pretemporada ningú t'exigeix que juguis amb l'onze titular o amb les teves estrelles, el que sí que es demana és que hi vagi el primer equip. ¿I qui representa el primer equip? El seu entrenador.

¿Li va saber greu aquella frase del president de la Federació Catalana: "No em puc permetre el luxe d'enfadar-me amb el Barça"?

Quan tu no ets gaire enèrgic explicant el que va passar, com no ho va ser l'Andreu Subies, llavors surten els dubtes que m'has preguntat, que sembla que l'Espanyol hagi quedat igual de malament que el Barça. Una altra cosa que també s'ha de dir és que va ser molt valent de suspendre el partit quan el Barça va dir que venia amb el filial, cosa que molts altres presidents de la FCF no haurien fet.

¿El tema Àlvaro Vázquez no és reconduïble perquè les relacions personals s'han deteriorat massa?

L'Àlvaro té un any més de contracte i sempre hem dit que la prioritat del club és renovar-lo. Llavors han passat una sèrie de coses en què el jugador ha actuat malament, o ha estat mal assessorat, però encara seguim parlant i hi trobarem una solució. És un jugador del planter per qui hem apostat, és una referència per al soci, i no és lògic que tingui aquest pols amb el club.

¿Li ha sabut més greu que qui els denunciés fos un jugador del planter?

Al club ens va saber greu que ens denunciés, i més amb una denúncia que no tenia cap fonament. Si ens va voler pressionar, no ens hem sentit pressionats en cap moment.

¿A l'Álvaro li pot passar com al Javi Márquez, si no renova no jugarà?

Això ja és una decisió que s'ha de parlar en consell d'administració i amb els tècnics...

L'afició té la sensació que potser estan perdent referents de la casa.

Hi pot haver aquesta sensació, però si aquests referents denuncien el seu club sense raó, perden arguments, no?

¿I amb Joan Verdú heu avançat alguna cosa d'ençà que ell va rebutjar l'última oferta de renovació?

Sempre que les dues parts estiguin d'acord, la possibilitat de renovar està sobre la taula. L'Espanyol vol que es quedi, i estic segur que el Joan vol continuar. He parlat algun cop més amb el representant des de llavors, però si no ens posem d'acord tampoc ens podem estirar dels cabells. No podem estirar més el braç que la màniga.

¿L'Espanyol prefereix vendre Verdú ara?

Això també ens ho han de dir els tècnics, sobre si amb un jugador hi compten més o menys. Jo el que tinc clar és que Verdú vol seguir i que tenim dies per posar-nos d'acord, i si no arriba una oferta molt bona, el Joan seguirà aquí amb nosaltres.

¿Simao Sabrosa és la cirereta de la plantilla d'aquesta temporada?

Aquí han vingut jugadors amb molt de cartell i que al final han sigut una decepció, i d'altres que ningú sabia qui eren, com Osvaldo, per qui vam rebre moltes crítiques, i mira el que va fer. S'ha de donar confiança i al final valorarem. Ell era una prioritat per la banda, i ara ens falta un davanter golejador.

stats