DES DE LA CASTELLANA
Esports 22/07/2013

Leo Messi i el Mundial del Brasil

i
Carles Fité
2 min

Sempre s'ha dit que quan és un any de Mundial, els jugadors ho acusen durant la temporada. És innegable que malgrat que ho donin tot pel seu club, una part de la seva ment està pensant en aquella cita del mes de juny. Diuen els que l'han disputat que és el més gran que pot passar a un jugador en la seva carrera. I davant d'això poc s'hi pot fer. No cal assenyalar ningú, però és obvi que el Barça és qui nodreix el gruix de la selecció espanyola i, tot i que no els falti res per guanyar, no es voldran perdre la cita del Brasil. Però si hi ha un jugador que té la mirada posada en el Mundial, és Leo Messi. A l'argentí, que ja sap el que és guanyar tots els títols com a club, li falta assaborir la mel de l'èxit amb la seva selecció. De moment, només ho ha pogut fer en uns Jocs Olímpics. I el destí li proposa un escenari perfecte: el Brasil, Maracanã. És absolutament lícit que li passi pel cap la imatge d'aixecar la copa daurada al temple del seu etern rival.

Amb això no l'acuso. Al contrari. Messi aquest any no ho voldrà jugar tot. Fins ara, estem acostumats a veure el millor jugador del món jugar la Champions i les primeres eliminatòries de la Copa del Rei. I això enguany no passarà. I és una bona notícia. Els blaugranes voldran veure la seva estrella en els moments més decisius, i no que passi com l'any passat i arribi lesionat i tocat a les semifinals de la Champions. Justament, en aquest tram de temporada és on voldrà arribar al cent per cent Messi, just per encarar la recta final amb el seu club i el Mundial amb el seu país.

Mentre que Messi es dosificarà, Neymar farà just al contrari. El brasiler ha pres una de les decisions més importants de la seva vida -fer el salt al futbol europeu- i no pot fallar. No es guardarà res per al Mundial del Brasil, allà ja el coneixen. És aquí on haurà de demostrar la seva vàlua. Per tant, un motiu més per als optimistes que creuen que Messi i Neymar junts sí que funcionaran. Perquè Messi necessita delegar en els moments en què es dosificarà. En canvi, amb els jugadors de la roja la cosa ja és més complicada. Xavi i Puyol necessitaran descansar. I sense Thiago ni central, encara, veurem si el nou entrenador sap trobar a qui han de delegar.

stats