Esports 02/03/2011

Xavi es recupera a temps i ara el dubte és Guardiola

El Barça visita Mestalla, un camp en què en Lliga mai ha guanyat amb Guardiola a la banqueta, amb la novetat de Xavi, ja recuperat de la lesió al soli, però amb el dubte del tècnic, que té una lumbàlgia aguda.

Nuria García
2 min
Xavi es recupera a temps  i ara el dubte és Guardiola

Barcelona.El Barça afronta aquesta nit un dels desplaçaments més complicats de la temporada: Mestalla. El camp del València, a la Lliga, no li ha anat bé al conjunt de Guardiola, que en les dues visites anteriors només hi ha pogut esgarrapar dos empats (2-2 i 0-0). A més, també es preveu un partit complicat pel bon moment que viu el València, que fa onze jornades consecutives que no perd a la Lliga i que, gràcies a una gran ratxa, s'ha col·locat tercer a la classificació.

Els blaugranes segueixen sense poder comptar amb Puyol i Valdés, que continuen amb els processos de recuperació, mentre que recuperen Xavi i Alves. El migcampista de Terrassa, que es va perdre el partit contra el Mallorca per un petit trencament fibril·lar al soli, va rebre ahir l'alta mèdica i es va entrenar amb normalitat amb la resta del grup, tot i que el cos tècnic preguntarà a última hora als metges del club si està en condicions de jugar el partit sencer.

Per contra, qui és dubte per a aquest partit és el tècnic, Pep Guardiola. Ahir no va poder dirigir l'entrenament per culpa d'una lumbàlgia aguda que patia des de feia dies i que se li va agreujar i avui podria no viatjar a València. En cas que no s'assegués a la banqueta de Mestalla, el segon entrenador, Tito Vilanova, seria qui faria les funcions d'entrenador. "Si no pot ser-hi, no pot ser-hi. Sempre és millor que no hi hagi canvis, però per exemple, a la Champions amb el Bayern tampoc hi era, a la banqueta. Sempre és important que en Pep hi sigui, però al final els que juguen són els jugadors", va recordar Tito Vilanova, que va ser l'encarregat de parlar amb la premsa en substitució de Guardiola.

Ampliar distàncies

En cas de guanyar, el Barça se situaria a deu punts del Reial Madrid, a l'espera del que facin els blancs demà contra el Màlaga al Santiago Bernabéu. "No crec que afrontem els partits pensant que hem de donar un cop moral al Madrid, els afrontem amb la mentalitat de guanyar, sempre. Hem d'anar a molts camps difícils i també tenim visites complicades, queda molt", va dir Vilanova sobre aquest tema.

stats