'Oh happy day' diu adéu deixant alt el llistó d'audiència

El xou tanca avui la primera temporada repassant els millors moments
ÀLEX GUTIÉRREZ ALBERT CASTELLVÍ

El programa Oh happy day posa avui punt final a la primera temporada, amb una edició especial en la qual es recorden els millors moments d'aquest concurs de cant coral. La valoració que se'n fa a TV3 és bona i actualment està en discussió una segona edició, tot i que encara no s'ha pres la decisió.

Mentrestant, el grup Deu De Veu assaboreix la mel de l'èxit, després de coronar-se guanyador dissabte passat. La seva elecció suposa un gest cap a la resistència, ja que lluitaven contra dos finalistes -Ol'Green i Messengers- que no havien estat nominats cap cop (i ells sí, dues vegades). Aviat començaran una gira -el premi per haver estat vencedors- que els durà a les ciutats de Nuremberg, Praga i Viena. A més, s'ha complementat el tour europeu amb un parell de bolos locals: a l'Orfeó de Lleida i al Festival de Cantonigròs.

Deu De Veu és un grup relativament jove, format l'any 2009 fruit de la unió de deu actors-cantants de diferents escoles de teatre musical de Barcelona. Sota la direcció de Gerard Ibáñez, se'ls va poder veure a la sala Cincómonos des del novembre del 2012 fins al febrer del 2013, amb el seu espectacle musical Dècades. El juny passat van guanyar un altre premi: el del festival Easy Music, organitzat per la sala Razzmatazz 2 de Barcelona.

"Els ho hem posat molt difícil, però el resultat ha valgut la pena i salta a la vista", explicava a l'ARA Marc Mateu, codirector d'Oh happy day, que es mostra satisfet amb els resultats del programa. "Hem elevat el share del dissabte, que és un dia complicat. I ho hem fet des d'un programa que és entreteniment i espectacle, però que també visibilitza la base social important que hi ha a Catalunya a l'entorn del món del cant coral".

El dissabte, un dia difícil

A falta de l'emissió d'aquesta nit, el programa acumula una mitjana de 394.000 espectadors i un 14,8 de quota de pantalla des que es va estrenar el 21 de setembre. Això suposa una notable millora en relació amb els resultats que obtenia la temporada passada, a la mateixa franja, La partida : el concurs que presentava Javier Estrada va tenir, de mitjana, 231.000 espectadors i un 8,6% de share. A més, Oh happy day ha estat capaç de liderar la seva franja en set de les catorze setmanes que ha estat a la graella, i en les altres només El peliculón d'Antena 3 l'ha pogut superar.

Però el seguiment del programa no ha estat estable. Després d'una arrencada força satisfactòria, amb més de 450.000 espectadors les dues primeres setmanes, a l'octubre va perdre pistonada: va marcar el mínim amb tot just 260.000 seguidors el dia 19 -quinze dies abans havia obtingut pràcticament la mateixa xifra- i en tot el mes no va arribar en cap cas als 350.000 espectadors. Però al novembre, quan el concurs va entrar en la fase decisiva i començaven a quedar ja poques corals en competició, el programa va revifar i va millorar les dades de l'arrencada, amb un màxim de 519.000 seguidors el dia 16 (descomptada la final). Curiosament, tot i que en general les xifres sempre han estat més elevades les setmanes en què un dels grups havia de ser expulsat, el millor resultat no es va obtenir en un programa d'eliminació, sinó en un de nominacions.

 'El gran gran dictat', nova proposta per a les nits de dissabte

Oh happy day s'acaba avui, però el prime time de dissabte a TV3 continuarà ocupat per un concurs. A partir de la setmana que ve, la franja quedarà en mans d'Òscar Dalmau, que hi conduirà una nova etapa d' El gran gran dictat, la versió amb famosos del concurs sobre llengua que presenta de dilluns a divendres abans del Telenotícies vespre. La fórmula ja va ser explorada durant l'estiu, també en prime time, i va superar l'examen: va liderar la seva franja en la majoria d'ocasions, amb 415.000 espectadors i un 15,5% de quota mitjana, unes xifres superiors a les que sol obtenir el concurs en la seva franja habitual. El concurs tanca un 2013 feliç, ja que ha guanyat un dels Premis Nacionals de Comunicació entregats per la Generalitat de Catalunya.

Per al seu retorn en dissabte, el xou ha fitxat el Mag Lari com a col·laborador fix. La xef Carme Ruscalleda, l'actor José Corbacho i el periodista esportiu Víctor Patsi seran els encarregats d'estrenar la temporada. Carlos Latre, Antoni Bassas i Ariadna Oltra coincidiran en la segona edició, que s'emetrà l'11 de gener.

Més continguts de

El + vist

El + comentat