Ara Premium 04/10/2017

Músics dels grups Blaumut i Soweto van ser ferits per la policia espanyola durant el referèndum

X.c.
2 min
Músics dels grups Blaumut i Soweto van ser ferits per la policia espanyola durant el referèndum

BarcelonaLa utilització de les pilotes de goma per part dels cossos policials va ser prohibida pel Parlament després d’una llarga lluita arran del cas Esther Quintana. Tanmateix, l’1 d’octubre les pilotes van tornar als carrers de Catalunya, disparades en aquest cas pels antiavalots de la policia espanyola. Una de les víctimes de l’impacte d’una pilota de goma ha sigut Roger Espa, saxofonista dels grups Soweto i The Harlock. Espa va ser ferit a l’ull durant una càrrega policial contra l’escola Ramon Llull de Barcelona, i va ser intervingut a l’Hospital de Sant Pau. “El seu delicte: ser a prop d’un lloc de votació electoral del referèndum”, expliquen els seus companys de Soweto. Els components de The Harlock també han manifestat el seu rebuig per l’agressió: “El nostre saxofonista, el nostre germà Roger, ha sigut víctima d’una violència policial desmesurada i sense sentit. El seu delicte: exercir un simple dret de vot. Roger t’estimem, cap pilota de goma esborrarà el teu somriure”.

Entre les víctimes de la violència policial de l’1 d’octubre també hi ha Oriol Aymat, violoncel·lista del grup Blaumut. Aymat va patir una fractura al braç a causa del cop d’un policia. I Xavier Pié, saxofonista del grup del músic Fito Luri, també va rebre cops “mentre defensava el dret de vot”, tal com recorda Kasba Music, la discogràfica que publica els discos de Fito Luri. Arran de l’agressió, Pié va haver de passar una nit hospitalitzat en observació i l’endemà va poder anar a casa.

“Demanem a tots els músics i en general a tots els treballadors de la cultura, especialment a tots aquells que treballen habitualment al territori espanyol, que expliquin al seu públic el que està succeint a Catalunya i que ajudin que Catalunya, quan marxi definitivament d’Espanya, sigui acomiadada amb flors, música i un gran somriure”, diu el comunicat de Kasba Music en què denuncia l’agressió a Pié.

stats