Publicitat
Publicitat

TOVALLONS NEGRES

Cari, no és el que sembla...

"Los contribuyentes en España no vamos a pagar más impuestos, lo que van a hacer a medida que la evolución económica nos lo vaya permitiendo es cambiar la ponderación de impuestos en clave europea como nos recomienda la UE". Aquesta és la frase emotiva i vibrant que el ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, ha fet servir per anunciar que apuja l'IVA. L'he copiat en la llengua de Sergio Ramos, sense traduir-la, per no trair l'essència del poeta.

Com poden comprovar, l'autor canvia de subjecte a mitja frase, i aquest recurs genial de cap manera és gratuït (perquè, avui en dia, no hi ha res gratuït). Primer parla en primera persona d'"els contribuents", com si ell també en formés part (" no vamos a pagar más impuestos "). Però de seguida canvia a la segona persona, com si ell ja no en formés part ("lo que van a hacer... "). Així doncs queda clar que Cristóbal Montoro forma part dels que no pagaran més impostos, però no forma part dels altres. I què faran els altres? Doncs (continuo en la llengua de Sergio Ramos) el que faran és " cambiar la ponderación de impuestos ".

Segons la RAE, la ponderació és l'atenció, pes i cura amb què es diu o es fa alguna cosa, l'exageració d'alguna cosa, l'acció de pesar alguna cosa i la compensació o equilibri entre dos pesos. Per tant, podem concloure que Cristóbal Montoro apujarà l'IVA. Però, això sí, podem concloure també que Cristóbal Montoro considera que si en lloc de dir que apuja l'IVA diu que canviarà la ponderació d'impostos, hi haurà qui s'ho empassarà amb molta més il·lusió. A mi no em sembla gens estrany. Hi ha éssers humans que quan es troben la parella al llit amb un altre i la parella s'excusa amb la frase "no és el que sembla", s'ho creuen. Perquè hi ha una gran diferència entre "ser un banyut" i que "et canviïn la ponderació de l'activitat sexual".

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT