Política 12/10/2012

Parlón, alcaldessa de Santa Coloma, serà la número dos de Navarro

S.g.
2 min

BARCELONA.El líder i candidat del PSC, Pere Navarro, ja ha decidit qui serà la seva número dos a la llista: l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón. Malgrat que Rocío Martínez-Sampere era, per trajectòria i experiència parlamentària, la més ben posicionada per fer tàndem amb el primer secretari, la cúpula ha optat per l'alcaldessa que va assumir el difícil repte de rellevar Bartomeu Muñoz arran del cas Pretòria de corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Parlón va ser una aposta personal de José Montilla per buscar una imatge de renovació després que Muñoz dimitís a finals del 2009 en ser acusat de malversació de fons públics. A les municipals del 2011 la jove dirigent va aconseguir mantenir l'alcaldia, tot i que el PSC va perdre la majoria absoluta al consistori. Ara, amb 38 anys, la cúpula del PSC la catapulta fins al segon lloc de les llista per Barcelona i aterrarà per primera vegada al Parlament.

El pes que Navarro vol que tinguin els alcaldes a la seva llista ha estat clau per a l'elecció de Parlón. També les últimes crítiques que Sampere va adreçar a la cúpula de Nicaragua per renunciar a les primàries i no tenir prou en compte la militància han acabat sent determinant en l'elecció del número dos. Tot i això, la fins ara portaveu econòmica parlamentària del PSC tindrà reservat un lloc important a la llista per Barcelona. També tindrà plaça assegurada el secretari d'Organització del PSC, Daniel Fernández, que renunciarà així a l'escó al Congrés, s'abocarà a Catalunya i facilitarà l'entrada com a diputat a Germán Rodríguez, que ha estat el cap de gabinet de Carme Chacón.

Revolta de la federació de Girona

La crisi interna del PSC es va fer palesa ahir a Girona. Si bé Marina Geli tenia el suport majoritari de les agrupacions per ser cap de llista, el primer secretari de la federació i favorit de Nicaragua, Juli Fernández, ho va impedir amb una maniobra que li va costar una revolta de les agrupacions. Va proposar retirar-se de la cursa a canvi d'acceptar de número 1 l'exalcaldessa de Salt Iolanda Pineda, però la federació s'hi va negar. Va prendre la insòlita decisió de deixar-ho en mans de la comissió de llistes de Nicaragua. "Molt poc democràtic", va lamentar Geli.

stats